x

Predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka kod ministra Vanje Udovič

 Predsednik Svetskog udruženja maratona i uličnih trka kod ministra Vanje Udovič
      
"Ministarstvo omladine i sporta izdvojiće za 27. SuisseGas Beogradski maraton 7 miliona dinara, a ugovor o finansiranju će biti potpisan u narednom periodu" izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na sastanku sa predsednikom Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) Pakom Boraom.

Ministar Udovičić je naglasio da Beogradski maraton ne promoviše samo Beograd i Srbiju, već i sport i rekreaciju kao sastavni deo života.

"Raduje me podatak da je po broju prijavljenih trkača već oboren rekord Beogradskog maratona koji je najznačajniji i najmasovniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u našoj zemlji. Ove godine imaćemo učesnike sa svih kontinenata, što jasno govori da je Beogradski maraton kao događaj sve privlačniji, interesantniji i popularniji u svetu", rekao je Udovičić.

Pako Borao je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo što pripreme za 27. SuisseGas Beogradski maraton teku na odgovarajući način, kao i zahvalnost gradu Beogradu i njegovom rukovodstvu i Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije na podršci koju Beogradski maraton dobija.

"Očekujem da će se ova saradnja i ubuduće nastaviti sa željom da Beogradski maraton, na takav način, u dugom vremenskom periodu u potpunosti iskaže svoje potencijale u sportskom, promotivnom, privrednom, turističkom, humanitarnom i svakom drugom smislu", istakao je Borao.

Na sastanku, kome je prisustvovao i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, bilo je reči i o unapređenju tehničke i programske organizacije, o saradnji sa drugim najvećim maratonima na svetu, ali i o ulozi Beogradskog maratona u svetskom maratonskom pokretu, koji je po broju učesnika, po mestima gde se održava, po kategorijama stanovništva najveća i najmasovnija sportska organizacija na svetu.

Beogradski maraton je od 1990. godine član Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, koje je jedna od najvećih svetskih sportskih organizacija sa članstvom od preko 350 najuticajnijih i najvećih svetskih maratona i uličnih trka iz preko 100 zemalja sveta.Datum: 13.03.2014. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...