x

Srpska šestorka cilja Dohu iz Rio de Žaneira

Srpska šestorka cilja Dohu iz Rio de Žaneira Foto: SSS

Ovosezonska serija Svetskih kupova završava se u Rio de Žaneiru, petim turnirom u 2023. godini.


Takmičenja na SK u Riju su na programu od 14. do 18. septembra, a Srbiju će predstavljati šestoro strelaca.


Pištoljem će gađati Zorana Arunović (Olimpik 011) i Damir Mikec (Policajac), a u nadmetanjima puškom učestvovaće Teodora Vukojević („Čika Mata“), Andrea Arsović (Partizan), Milenko Sebić (Novi Sad 1790) i Lazar Kovačević (Jagodina 92).


Šef stručnog štaba SSS i selektor za pušku Dragan Donević je vođa puta, a uz njega u trenerskom timu su Stevan Pletikosić, Goran Mikec i Jelena Arunović.


Svetski kup u Riju je poslednja šansa za skupljanje bodova za učešće na finalu Svetskog kupa, koje će biti organizovano u Dohi u novembru.  Po 15 strelaca će se kvalifikovati u svakoj pojedinačnoj disciplini.


Obezbeđeno učešće imaju osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Bakuu, a među njima je i vicešampion planete vazdušnim pištoljem Damir Mikec.


Preostalih 12 „viza“ po disciplini za Dohu  otići će najbolje plasiranim strelcima na rang listama koje se prave na osnovu rezultata na turnirima SK u 2023.


Jedna zemlja može da ima do dva predstavnika po disciplini. Dakle, ukoliko je neko od osvajača medalja na Svetskom šampionatu među 12 najboljih ili neka država ima trojicu takmičara u top 12, kvalifikovaće se 13-plasirani, itd.


Među 12 najboljih trenutno su, sem Mikeca, i Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Lazar Kovačević (vazdušna puška) i Teodora Vukojević (MK puška trostav).

   

Datum: 09.09.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...