x

Košarkaši Srbije protiv Nemačke za titulu svetskog prvenstva 2023

Košarkaši Srbije protiv Nemačke za titulu svetskog prvenstva 2023 Foto: FIBA

Srbija protiv Nemačke za titulu prvaka Sveta! U nedelju, 10. septembra, srpski nacionalni tim će od 14.40 igrati u finalu planetarnog šampionata. Uoči meča u „Mol of Azia“ areni, „Orlovi“ su večerašnju pripremu za finale imali u trening dvorani.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održava se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Nakon treninga, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je razgovarao sa predstavnicima medija o finalu protiv tima Nemačke koji u dosadašnjem toku takmičenja nema ni jedan poraz.


Igramo protiv Nemačke, verovatno to niko nije očekivao, ali mi jesmo i to je najvažnije. Očekivao sam Nemačku ne zato što su ostale ekipe slabije od Nemačke, već zato što su oni uz nas pokazali najviše. Oni nisu izgubili nijednu utakmicu, imali su perfektno prvenstvo, mene to ne iznenađuje. Poznajem trenera, igrače, sistem, njihov najveći kvalitet je kontinuitet, jer igraju već dugo godina zajedno, još od Henrika Rendla. Pravili su fantastičnu ekipu i nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica. Ako jedna ekipa dobije SAD i vodi od samog početka do kraja, mi to moramo da respektujemo i tera nas da se spremimo maksimalno, uz takav pristup pripremi za utakmicu i što je najvažnije – koliko sve to što mi pripremamo možemo da realizujemo. Ovo je finale koje karakteriše dve izuzetno jake ekipe, koje su do finala stigle timskim pristupom prema igri, sa pobedničkim mentalitetom, sa verom u svoje prednosti i kvalitete. Siguran sam da će to biti pravo finale.


Na dan utakmice, “Orlovi” će imati uobičajeni jutarnji trening. Na ovom turniru, reprezentacija Srbije je do sada odigrala sedam mečeva, pet utakmica u grupnoj fazi, uz odnos pobeda i poraza 6-1. Osmi meč će odrediti sa kojim će se odličijem naš nacionalni tim vratiti u domovinu. (Izvor: KSS)


Datum: 09.09.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...