x

VK Radnički u Kragujevcu napada Ligu šampiona

VK Radnički u Kragujevcu napada Ligu šampiona Foto: SPD RADNIČKI

Vaterpolo klub Radnički biće domaćin Grupe B kvalifikacija za Ligu šampiona, od 7. do 10. septembra, u Kragujevcu, gde će, u izuzetno jakoj konkurenciji italijanske Breše, francuskog Nojzi le Seka, kotorskog Primorca i nemačkog Duizburga, pokušati da se treći put uzastopno nađe u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Šumadinci su osvajanjem međunarodnog prijateljskog turnira „Trofej Kragujevca“ i pobedama nad Iranom (11:5), Šapcem (9:6), Crvenom zvezdom (11:10), Valisom (11:9) i rumunskim šampionom Steauom (16:9), napravili lepu uvertiru za ove kvalifikacije. 

- Pobedili smo sve timove jednom baš dobrom igrom, tako da smo sasvim zadovoljni s obzirom na to da se radi o novoj ekipi i početku sezone. Ipak, ne pridajemo tome previše značaja, jer je to bio samo pripremni turnir koji nam je služio za uigravanje i tempiranje forme. Spremni smo za ono što nas očekuje i nadam se da ćemo se plasirati u Ligu šampiona – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Od sve četiri, ovo je verovatno i najteža grupa i neće biti lakog plena za Kragujevčane. Najveći konkurenti Radničkom su svakako vicešampioni Italije i Francuske, Breša i Nojzi le Sek.

- Grupa je dosta jaka i pritom ima pet klubova, pa ćemo samim tim imati i utakmicu više od ostalih grupa. Ovo je mlad tim, ali jako željan dokazivanja, neka nova krv je u ekipi i mislim da nam manjak iskustva nekih igrača neće predstavljati veliki problem. Glavni konkurent nam je Breša, ali i oni su letos pretrpeli dosta promena, kao i ostali timovi, tako da će najviše šanse imati ekipa koje se brže i bolje adaptirala na to – smatra Janković.

Radnički turnir otvara u četvrtak od 20 časova, utakmicom sa tradicionalno neugodnim rivalom, kotorskim Primorcem, sa kojim je uvek do samog kraja vodio neizvesne okršaje. 

- Primorac je kao i sve ekipe u našoj grupi, pretrpeo dosta izmena, a najznačajnija je svakako promena na mestu trenera. Sigurno je da su i oni u periodu tranzicije, ali su veoma iskusna ekipa, pojačana dokazanim vaterpolistima koji znaju da igraju. Došao im je dugogodišnji internacionalac i reprezentativac Draško Brguljan, naš prošlogodišnji centar Nemanja Vico, a vratio se i Nikola Marković koji je godinama bio kapiten Šapca. Mnogo toga zavisi od nas u toj utakmici i sigurno je da idemo na pobedu, kako sutra, tako i u svakoj ostaloj utakmici – istakao je Janković.

On je dodao da bi u ovakvim duelima publika mogla da igra značajnu ulogu i pozvao sve ljubitelje vaterpola da budu igrač više Radničkog.

- Igramo na našem bazenu, gde očekujemo veliku podršku publike koja nam je uvek davala vetar u leđa i nadam se da će nam pomoći da se plasiramo u Ligu šampiona. Mnogo će nam značiti ta podrška i uveren sam da će tribine biti ispunjene, jer će svaka utakmica na turniru biti neizvesna. I na ovom nezvaničnom turniru bilo je dosta publike i videlo se koliko je ta dodatna energija bila značajna za ovu mladu ekipu, pa bih iskoristio priliku da i ovim putem pozovem sve navijače da nas podrže – zaključio je Janković.

Ulaznice su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“, po ceni od 200 dinara po kolu.

RASPORED:

I kolo – četvrtak, 7. septembar
18:00 Duizburg - Nojzi le Sek
20:00 Radnički - Primorac

II kolo – petak, 8. septembar
18:00 Breša – Duizburg
20:00 Primorac - Nojzi le Sek

III kolo – subota, 9. septembar
10:00 Duizburg – Radnički
12:00 Nojzi le Sek - Breša

IV kolo – subota, 9. septembar
19:00 Breša – Primorac
21:00 Radnički - Nojzi le Sek

V kolo – nedelja, 10. septembar
11:00 Primorac – Duizburg
20:00 Radnički – Breša

Datum: 06.09.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...