x

Het trik Bjelana na prvenstvu Vojvodine

Het trik Bjelana na prvenstvu Vojvodine Foto: BASS

Seniori i juniori u kategoriji do 11, 13 i 15 godina iz vojvođanskih klubova okupili su se proteklog vikenda u novosadskom SPENS-u kako bi na početku takmičarske sezone odmerili snage i izborili titulu najboljih igrača Pokrajine u konkurenciji muški i ženski singl, kao i muški, ženski i mešoviti parovi.


U seniorskoj kategoriji izdvojio se Igor Bjelan (BK Novi Sad) koji je osvojio čak tri zlatne medalje u pojedinačnoj muškoj, kao i u konkurenciji muških i mešovitih parova. Za njim sledi Pančevka Maša Aleksić sa osvojene dve zlatne medalje, i to u pojedinačnoj ženskoj i u konkurenciji ženskih parova zajedno sa Marijom Samardžijom. Put do zlata u parskim konkurencijama Bjelan je krčio sa Branslavom Vodeničarem iz Zrenjanina u konkurenciji muških parova, dok je do trona u konkurenciji mešovitih parova došao sa partnerkom Milicom Barbir iz BK Novi Sad. 


“Tradicionalno lep i prijateljski događaj koji okuplja najbolje badmintonce iz Pokrajine. Budući da sam igrao sve tri konkurenciji, bilo je poprilično naporno, ali  na moju veliku radost uspeo sam da opravdam prošlogodišnji uspeh. Sjajan je osećaj započeti novu takmičarsku sezonu sa tri zlatne medalje i verujem da će reprezentacija Srbije i ove godine opravdati kvalitet koji je krasi na nacionalnoj i međunarodnoj sceni”, izjavio je Igor Bjelan ističući da se poseban značaj ovakvih takmičenja ogleda u prilici da mlađi igrači osete takmičarsku atmosferu, druže se sa vršnjacima iz drugih gradova i da se kroz interakciju sa seniorima podstaknu na dalji sportski razvoj.


U pojedinačnim konkurencijama u juniorskoj kategoriji uzrasta do 11 godina najbolja je bila Staša Lazović (BK Novi Sad), dok su u U13 muškom i ženskom singlu zlato izvojevali Dimitrije Đojkić (BK Novi Sad) i Dorotea Mehović (BK Fanatik). Lazar Subotin (BK Novi Sad) i Ana Dimitrijević (BK Fanatik) ovogodišnji su prvaci Vojvodine u pojedinačnim konkurencijama do 15 godina.


Organizator Prvenstva Vojvodine za seniore i juniore bili su Badminton savez Vojvodine, BK Novi Sad I BK Hellianthus uz podršku Badminton saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i Ministarstva sporta Republike Srbije.


Medalje na Prvenstvu Vojvodine 2023 osvojili su:


Uzrast do 11 godina devojčice i dečaci pojedinačno: Mia Stanimirović (srebro), Anja Adlešić i Una Đuđić (bronza)

Uzrast do 13 godina devojčice i dečaci pojedinačno:  Kosta Sljiepčević i Staša Lazović (srebro), Filip Anau i Teodora Mehović (bronza)

Uzrast do 15 godina devojčice i dečaci pojedinačno: Maksim Vidaković i Lenka Lazović (srebro), Boško Jakovljević i David Rotariu, Vesna Stojaković i Tea Stanimirović (bronza)


Seniori – muškarci i žene pojedinačno: Mihajlo Vig i Katarina Vig (srebro), Dejan Milaković, Igor Trešnjić, Ana Dimitrijević i Milica Barbir (bronza)

Seniori – muški i ženski parovi: Vanja Bokan/Mihajilo Vig i Milica Barbir/Katarina Vig (srebro), Ivan Kosanović/Predrag Stanimirović, Saša Milaković/Igor Trešnjić, Jasmina Milošević/Maja Serdar, Minja Mihajlov/Sonja Popović (bronza)

Seniori – mešoviti parovi: Ivan Kosanović/Maša Aleksić (srebro), Predrag Stanimirović/Marija Samardžija, Lazar Subotin/Ana Dimitrijević (bronza)


Datum: 05.09.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...