x

Košarkaši Srbije protiv Litvanije u četvrtfinalu SP 2023

Košarkaši Srbije protiv Litvanije u četvrtfinalu SP 2023 Foto: KSS

Srbija protiv Litvanije u borbi za polufinale Svetskog prvenstva! Dan pauze između utakmice protiv Dominikanske Republike i četvrtfinala, „Orlovi“ su iskoristili za selidbu u drugi hotel koji se nalazi tik uz dvoranu u kojoj će biti odigrana završnica šampionata sveta.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Nakon smeštanja u hotel, reprezentativci Srbije su izašli na parket dvorane „Mol of Azija“ u kojoj će sutra od 10:45 igrati protiv do sada neporažene Litvanije.


Nakon treninga, selektor Svetislav Pešić je razgovarao sa predstavnicima medija.


Čitavo Svetsko prvenstvo je eliminacija. Ni protiv Dominkanske Republike nismo imali pravo na grešku. Takav je sistem takmičenja. Svaka utakmica je važna. Nema nevažnih utakmica. Borili smo se da pobedimo, ovde nema odrađivanja. Ovde se priprema utakmica, momci treniraju, stručni štab izlazi pred igrače prenosi slabosti protivnika, definiše taktiku. To je proces koji traje i priprema se svaka utakmica. Juče je bila utakmica gde su momci igrali izvanredno. Pokazali su timsku igru, hemiju, ako vidimo da je bilo 30 asistencija, onda to treba da se kaže… To nije odrađivanje, to je košarka koju mi želimo da igramo. Sada, protiv Litavanije to neće biti dovoljno, jer će morati da se igra i u odbrani i u napadu, da se nađe neki balans. Igramo protiv fizički vrlo jakog protivnika, koji svoju igru pre svega bazira na čvrstoj, fizički jakoj odbrani. Igraju veoma agresivno, i na spoljne igrače, i na unutrašnje… Tako da, ja kažem, protiv ekipa kakva je recimo Dominikaska Republika, dovoljno je sa dobrom odbranom i prosečnim napadom da se dobije utakmica. Ali, protiv Litvanije je potrebno da bude izvanredna odbrana i izvanredan napad, tako da sutra moramo da odigramo jednu od naših najboljih utakmica koje smo odigrali do sada da bismo mogli da pobedimo.


Očekivanja pred sutrašnji četvrtfinalni duel je izneo i Dejan Davidovac.


Spremni smo, znali smo da ćemo kad tad doći u situaciju da više nemamo prava na grešku. Očekuje nas teška utakmica, protiv teškog protivnika. Oni su u dobrom ritmu, posle pobede nad SAD. Pre svega, biće fizički teška utakmica, Litvanci su uvek neugodni, ali ćemo mi dati sve od sebe. Oni imaju dosta iskusnih igrača. Evroliga, NBA… Znamo koje su njihove prednosti. Naravno, mi ćemo koristiti naše prednosti i nadamo se dobroj utakmici.


Pobednik sutrašnjeg četvrtfinala će se u polufinalu sastati sa boljim timom iz duela Slovenije i Kanade. (Izvor: KSS)


Datum: 04.09.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...