x

Humanitarni sportski turnir

Humanitarni sportski turnir

Studentska organizacija Unija studenata FON-a ove godine organizuje sedmi po redu Humanitarni sportski turnir koji će se održati 16. i 17. septembra na sportskim terenima na Adi Ciganliji.


Projekat predstavlja dvodnevni turnir na kojem se timovi i takmičari mogu nadmetati u čak 6 sportskih disciplina, a to su: futsal, basket, odbojka, tenis, stoni tenis i šah. Završetak takmičarskog vikenda obeležiće svečana dodela nagrada za najbolje učesnike i ekipe koje su obezbedili naši partneri, a sav prikupljeni novac od kotizacija će biti doniran Novak Đoković Fondaciji. 


Humanitarni sportski turnir je projekat koji za cilj ima da kroz sport, takmičarski duh i zabavu proširi svest o značaju humanosti. Projekat je otvoren za sve one koji žele da kroz fer plej igru pokažu svoje veštine i sposobnosti u sportu, a ujedno i doprinesu izgradnji bolje budućnosti za naše mališane. Pozitivna energija, osmeh i dobro raspoloženje čine ovaj turnir nezaboravnim  iskustvom. 


Novak Đoković Fondacija je organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. Kroz svoje programe i projekte Fondacija obezbeđuje načine, metode i materijale neophodne za dostizanje njihovog krajnjog cilja: da omoguće svakom detetu u Srbij da pohađa programe ranog razvoja.


Unija studenata FON-a je organizacija osnovana 2016. godine sa ciljem da kroz edukativne i humanitarne projekte probudi timski duh, društveno odgovornu svest, kolegijalnost i kreativnost kod mladih. Studenti kroz neformalno obrazovanje i rad na projektima u Uniji stiču mnoge veštine koje su im od velikog značaja kako za profesionalni, tako i za lični razvoj. Kod naših članova aktivno podstičemo kritičko razmišljanje, liderstvo, proaktivnost, kao i razvoj komunikacionih i organizacionih veština. Na godišnjem nivou se u okviru Unije uspešno realizuju 4 projekata edukativnog i humanitarnog karaktera: FON Quiz, USF Gaming Fair, Humanitarni sportski turnir i Humanitarno StandUp veče.


Za dodatne informacije možete posetiti naš instagram profil @unijastudenatafona ili nas možete kontaktirati putem mejla: unijastudenatafona@gmail.com


Datum: 29.08.2023. Autor: Mia Vučković

PROČITAJTE JOŠ...