x

Prvi put u istoriji Srbija na Svetskom prvenstvu u badmintonu

Prvi put u istoriji Srbija na Svetskom prvenstvu u badmintonu Foto: BASS

Kopenhagen je po peti put bio domaćin krema svetskog badmintona okupivši na Svetskom prvenstvu skoro 400 najuspešnijij takmičara iz Azije, Afrike, Amerike, Evrope, Australije. Prvi put u istoriji zastava Srbije zavijorila se na ovom najvećem planetarnom badminton takmičenju, a zaslužni za to bili su  reprezentativci Mihajlo Tomić i Anđela Vitman koji poslednjih godinu dana fenomenalnom igrom na međunarodnoj sceni pišu istoriju srpskog badmintona.


Iako ovoga puta nisu zabeležili rezultate i medalje na koje su nas proteklih godinu dana navikli, srpski igrači su u meču protiv jakih protivnika iz Engleske Gregorija i Dženi Mairs pokazali sjajnu igru i kvalitet i još jednom potvrdili spremnost da pomeraju granice srpskog badmintona i u budućnosti nastave osvajački pohod na svetsku badminton scenu. 


"Veoma sam zadovoljan nastupom na našem prvom svetskom prvenstvu. Bez obzira što je pobeda ovaj put izostala, mislim da  Anđela i ja idemo pravim putem ka našim velikim ciljevima. Igrati svetsko prvenstvo na centralnom terenu donelo je sjajan osećaj i motivaciju i jedva čekam novu priliku da ponovo izađemo na veliku scenu svetskog badmintona. U narednom periodu nas očekuje početak nove uzbudljive sezone, prvi turnir je za mesec dana u Belgiji za koji smo već počeli sa pripremama”, izjavio je Mihajlo Tomić. 


Nakon leta tokom koga su mladi igrači, ali i ceo stručni štab, vredno radili na pripremama, sledi takmičarska sezona koja, gledajući uzlaznu putanju srpskih igrača tokom protekle godine, najavljuje nove uspehe i radosti za srpski badminton. 


Ministarstvo sporta Republike Srbije je obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava omogućilo učešće najboljih srpskih seniora na Svetskom prvenstvu u badmintonu.


Datum: 28.08.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...