x

Košarkaši Srbije protiv Južnog Sudana u poslednjoj utakmici prve faze takmičenja na SP

Košarkaši Srbije protiv Južnog Sudana u poslednjoj utakmici prve faze takmičenja na SP Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije će u sredu, 30. avgusta odigrati utakmicu trećeg, poslednjeg kola u okviru Grupe B na Svetskom prvenstvu u Manili. Nakon pobeda protiv Portorika i Kine, „Orlovi“ će sutra od 10 časova igrati protiv reprezentacije Južnog Sudana.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održava se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Dan uoči meča, srpski nacionalni tim je imao trening na kojem su uigravani poslednji detalji pred utakmicu.


Selektor Svetislav Pešić je nakon treninga razgovarao sa predstavnicima medija:


–  Imamo tešku utakmicu, svaka je teška na Mundobasketu. To se može videti po dosadašnjim rezultatima, već su počela iznenađenja. Znamo da smo favoriti, ne krijemo se od toga. Ozbiljna su ekipa, jedna od retkih koja igra sa mnogo atletike i trčanja, agresivna u odbrani i na skoku. Raspoloženi su posle jučerašnje pobede. Videli ste kako su dobili Kinu, da nije mogla da se sastavi u poslednjoj četvrtini iako je svim silama želela da pobedi. Za Kinu je to bila vrlo važna utakmica. Ne postoji nijedan protivnik kojeg mi ne respektujemo, ali moramo da znamo da smo mi ovde došli da idemo od utakmice do utakmice i dižemo našu igru. Mi smo odigrali tek dve, a tek treba da odigramo. Videćemo i protiv koga. Svaka je kao plej-of. Imali smo samo jedan trening, nemamo mnogo vremena da spremimo ovaj meč. Avramović i Petrušev su dobro. Petrušev je povredu već sanirao. To su tipične sportske povrede. Verujem da će sutra obojica da igraju. Videćemo procenu medicinskog tima.


Nakon prve faze Svetskog prvenstva, Srbija će u drugoj fazi igrati protiv dve prvoplasirane ekipe iz Grupe A. Izvesno je da će jedan rival biti Dominikanska Republika, dok će ime drugog protivnika biti poznato sutra. (Izvor: KSS)


Datum: 29.08.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...