x

Vilagoš i Vučenović bez finala na SP u Budimpešti

Vilagoš i Vučenović bez finala na SP u Budimpešti Foto: SAS

Adriana Vilagoš takmičila je u prvoj kvalifikacionoj grupi u bacanju koplja i zabeležila najdalji hitac od 58.65 m. Pored ovog hica, Adriana je imala još dva 58.10 m i 55.55 m. Kvalifikaciona norma za finale iznosila je 61.50 m, a nju je u prvoj grupi prebacilo pet takmičarki. Vilagoš je ovim rezultatom zauzela deveto mesto u svojoj grupi, a 16-to mesto u ukupnom plasmanu.

 Mislim da nisam bacala na svom najboljem nivou, što me jako rastužuje, ali to je bilo to, prvo Svetsko prvenstvo, cela sezona nije išla onako kako smo isplanirali, pa na kraju ni ovo, ali nadam se da ću još još jača izaći iz svega ovoga i sledeće godine da mogu da odradim lepo pripreme za novu sezonu. Ovde nisam mogla da izvedem jedan dobar hitac, ali drago mi je da sam se takmičila ovde, pred ovakvom publikom u ovakvoj atmosferi, mnogo mojih rođaka je došlo da me bodri, to mi baš puno znači – bile su prve impresije utučene Adriane, koja je muku sa povredom mučila cele sezone.

Marija Vučenović bacala je koplje u drugoj kvalifikacionoj grupi i najdalji hitac zabeležila u drugoj seriji od 54.21 m, dok je u prvoj seriji prestupila, a u trećoj bacila 52.27 m. Marija je u svojoj grupi zauzela 13-to mesto, a 31. mesto u ukupnom plasmanu.


Datum: 23.08.2023. Autor: Katarina Stevanović

PROČITAJTE JOŠ...