x

5. Festival zenskog sporta

5. Festival zenskog sporta
Na prostoru i sportskim terenima Ade Ciganlije u nedelju, 03.06.2012. godine očekujemo učešće preko 2000 devojčica i žena. 5. Festival ženskog sporta je jedinstven u svetu, multidisciplinarnni sportski projekat namenjen ženama svih uzrasta u domenu vrhunskog i rekreativnog sporta. Ova manifestacija nastoji da angažuje što više žena, sportskih organizacija ili institucija, javnih i privatnih subjekata direktno ili indirektno vezanih za razvoj i afirmaciju ženskog sporta.

Strateški imperativ projekta Festivala ženskog sporta je podsticanje većeg učešća žena u sportskim i rekreativnim aktivnostima u pravcu kreiranja novih generacija zdravih i uspešnih žena.

Na festivalu će učestvovati 60 sportskih klubova iz Beograda, Srbije i nekoliko okolnih zemalja, kao i rekreativke svih uzrasta koje će demonstrirati svoje umeće iz 38 sportskih disciplina pod sloganom "Lepotica i zver".

U saradnji sa 30 fitnes klubova iz Beograda i šire okoline organizujemo "Fitness boom party", celodnevnu prezentaciju fitness programaza žene svih uzrasta.

U okviru projekta "Ja sam košarkašica" koji se bavi afirmacijom ženske košarke, organizujemo prvu "BIKINI BASKET" utakmicu u Evropi. Naše najbolje košarkašice, reprezentativke Srbije i predstavnice prvoligaških ekipa će nastupiti u sportskoj opremi koja će istaći njihovu ženstvenost u cilju rušenja stereotipa da je ženska košarka grub sport koji negativno utiče na žensku lepotu.

Pomoteti Festivala su: Zorana Arunović, Anđelija Arbutina, Milena Reljin, Marina Maljković, sestre Moldovan, Bogdan Boća Obradović, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, i mnogi drugi.

Pozivamo Vas da nas podržite u ime svih sportiskinja koje su otvorile vrata i srušile barijere utirući put za žene sutrašnjice.
Datum: 15.05.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...