5. Festival zenskog sporta

 
 
Na prostoru i sportskim terenima Ade Ciganlije u nedelju, 03.06.2012. godine očekujemo učešće preko 2000 devojčica i žena. 5. Festival ženskog sporta je jedinstven u svetu, multidisciplinarnni sportski projekat namenjen ženama svih uzrasta u domenu vrhunskog i rekreativnog sporta. Ova manifestacija nastoji da angažuje što više žena, sportskih organizacija ili institucija, javnih i privatnih subjekata direktno ili indirektno vezanih za razvoj i afirmaciju ženskog sporta.

Strateški imperativ projekta Festivala ženskog sporta je podsticanje većeg učešća žena u sportskim i rekreativnim aktivnostima u pravcu kreiranja novih generacija zdravih i uspešnih žena.

Na festivalu će učestvovati 60 sportskih klubova iz Beograda, Srbije i nekoliko okolnih zemalja, kao i rekreativke svih uzrasta koje će demonstrirati svoje umeće iz 38 sportskih disciplina pod sloganom "Lepotica i zver".

U saradnji sa 30 fitnes klubova iz Beograda i šire okoline organizujemo "Fitness boom party", celodnevnu prezentaciju fitness programaza žene svih uzrasta.

U okviru projekta "Ja sam košarkašica" koji se bavi afirmacijom ženske košarke, organizujemo prvu "BIKINI BASKET" utakmicu u Evropi. Naše najbolje košarkašice, reprezentativke Srbije i predstavnice prvoligaških ekipa će nastupiti u sportskoj opremi koja će istaći njihovu ženstvenost u cilju rušenja stereotipa da je ženska košarka grub sport koji negativno utiče na žensku lepotu.

Pomoteti Festivala su: Zorana Arunović, Anđelija Arbutina, Milena Reljin, Marina Maljković, sestre Moldovan, Bogdan Boća Obradović, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, i mnogi drugi.

Pozivamo Vas da nas podržite u ime svih sportiskinja koje su otvorile vrata i srušile barijere utirući put za žene sutrašnjice.
Datum: 15.05.2012. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...