x

Pehar Džejms Nejsmit namenjen prvacima sveta stiže u Srbiju

Pehar Džejms Nejsmit namenjen prvacima sveta stiže u Srbiju Foto: KSS

Pehar „Džejms Nejsmit“, namenjen osvajačima Svetskog košarkaškog prvenstva, ponovo stiže u Srbiju, u okviru FIBA Trophy tour-a. Kao pred svako svetsko prvenstvo, sve zemlje učesnice su domaćini pehara koji će najbolja reprezentacija na planeti podići na pobedničkom postolju 10. septembra 2023. u Manili.


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Pehar će u petak 9. juna 2023. obići nekoliko lokacija u Beogradu, odnosno biće organizovano fotografisanje na znamenitim mestima naše prestonice – Gardoš, Kula Ušće, Hram Svetog Save, raskrsnica Kralja Milana i Kneza Miloša, Trg republike.


Za sve ljubitelje košarke najlepša vest je da će u petak od 17.00 do 22.00 sata pehar biti izložen u Knez Mihailovoj ulici ispred tržnog centra „Rajićeva“, pa će zainteresovani građani moći da se fotografišu i vide vredan trofej. U 17.00 časova očekujemo dolazak nekoliko naših reprezentativaca.


U nedelju će pehar biti u domu najtrofejnijeg 3X3 igrača sveta i kapitena reprezentacije Srbije, šestostrukog šampiona planete Dejana Majstorovića u Banovcima, gde će se tog dana održati 3X3 turnir „Banovci open“.


Pehar „Džejms Nejsmit“ osvojiće najbolja ekipa na Svetskom prvenstvu koje se od 25. avgusta do 10. septembra 2023. održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima. (Izvor: KSS)


Datum: 09.06.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...