x

Srbija završila učešće na SK u Zulu, ponosni na tri medalje

Srbija završila učešće na SK u Zulu, ponosni na tri medalje Foto: SSS

Juniorska reprezentacija Srbije je završila vrlo uspešno učešće na Svetskom omladinskom kupu u Zulu.


Danas su startovale tri juniorke, dale su sve od sebe, ali niko nije došao do finala. Emilija Ponjavić je u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava zauzela 21. mesto, sa tri kruga zaostatka za osmoplasiranom. Natalija Pavlović se plasirala na 38, a Ljiljana Cvetković na 42. poziciju. U ekipnom plasmanu, Srbija je bila deseta.


Međutim, prethodnih dana naše juniorke i juniori su ostavili sjajan utisak. Ženska juniorska ekipa vazdušnom puškom je osvojila srebro. Muški tim istim oružjem je stigao do bronze, a Marko Ivanović se okitio bronzanom medaljom u pojedinačnom takmičenju malokalibarskom puškom iz trostava. U pojedinačnom finalu je učestvovala i Ljiljana Cvetković i zauzela osmo mesto vazdušnom puškom


-Srebro i dve bronze su najveći uspeh Srbije na juniorskim Svetskim kupovima. Nikad do sada nismo imali ovoliko medalja, a konkurencija u Zulu je bila izuzetna. Učestvovali su strelci iz blizu 50 medalja. Prezadovoljan sam učinkom srpskog tima – kazao je Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.


Dan pred kraj turnira u Zulu, Srbija je među deset najuspešnijih medalja. Poslednjeg dana na programu su neolimpijske discipline, u kojima naši strelci neće učestvovati.


MK puška trostav, juniorke: 1. Emeli Jegi (Švajcarska) 457,8, 2. Pemil Nor-Vol (Norveška) 456,4, 3. Nele Štark (Nemačka) 445,5...


Kvalifikacije: 1.Nor-Vol 588... 21. Emilija Ponjavić 580... 38. Natalija Pavlović 570...42. Ljiljana Cvetković 568...

Ekipno: 1. Nemačka 1.761, 2. Švajcarska 1.752, 3. Češka 1.741... 10. Srbija 1.718...


Datum: 07.06.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...