Pejović odredio sastav za turnir u Minhenu


Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je sastav za turnir u Minhenu od 22. do 25. januara. Srbija će imati predstavnike u svim seniorskim disciplinama, a u juniorskim neće se takmičiti juniori vazdušnim pištoljem.

Vazdušnom puškom će u Minhenu gađati seniori Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović (obojica "Čika Mata"), Milenko Sebić ("Akademija Maksimović") i Dejan Pešić (Pančevo), seniorke: Ivana Maksimović, Dragana Todorović (obe "Akademija Maksimović"), Andrea Arsović (Partizan) i Jelena Živković (Jagodina), juniorke: Tiha Todorović ("Lukanjac", Pirot), Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara) i Sanja Vukašnović (Jedinstvo, Stara Pazova), juniori: Stevan Jovanović, Miloš Ivanović (obojica "Čika Mata"), Andrija Milovanović (Niš), dok će pištoljem na vatrenu liniju seniorke:  Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac) i juniorke: Ana Alentijev (Smederevo), Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće) i Jovana Dragačevac ("Aleksa Dejović").

Kuriozitet je da će u reprezentaciji na istom takmičenju gađati majka i kćerka, Jasna Šekarić i Lea Aleksić.
- Ovaj turnir je najvažnija proba pred Šampionat Evrope vazdušnim oružjem od 26. februara do 6. marta u Moskvi, prvo veliko takmičenje u ovoj godini - kaže Pejović.- Posle Minhena imaćemo 1. i 2. februara još  jedno kolo Kupa SS Srbije i potom finale ovog takmičenja 8. februara u Smederevu. Ima još vremena da se neke dileme oko sastava za EŠ raščiste. U Moskvi će juniorske kategorije biti na dvostrukom ispitu: boriće se za evropske medalje, ali i za vize za letnje Olimpijske igre mladih u Kini ove godine.

U stručnom štabu reprezentacije, uz Srećka Pejovića su i treneri - koordinatori Dragan Donević, Jelena Arunović i Aleksandar Zlatić.  U Minhen će putovati i lični treneri Mira Maksimović, Boban Marković, Ivan Kvasnevski, Lidija Mihajlović i Boban Marinković. Polazak je 21. januara u večernjim časovima sa strelišta na Carevoj ćupriji.

Prošle godine u Minhenu srpski strelci su osvojili  dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Prvog dana pobedila je vazdušnim pištoljem Bobana Veličković, peta je bila Zorana Arunović istim oružjem, a osmi Stevan Pletikosić puškom.

Drugog dana srpski strelci su ostali bez finala (Arsovićeva 11. puškom, Mikec 12. pištoljem) dok je trećeg dana zlato osvojila puškom Ivana Maksimović, a bronzu pištoljem Zorana Arunović. Šesta pištoljem bila je Bobana Veličković, a deveti puškom Nemanja Mirosavljev koji će zbog rehabilitacije povrede kolena preskočiti Evropsko prvenstvo  u Moskvi.Datum: 21.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...