Sportskim radnicima predstavljen novi antidoping kodeks

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da borba protiv dopinga ima izuzetno važno mesto u razvoju sporta i da je ponosan što je Srbija lider u ispunjavanju svetskih antidoping standarda.

"Srbija ispunjava svetske standarde u antidopingu - našim propisima i radom Antidoping agencije omogućena je saradnja na globalnom nivou, sprovođenje doping kontrola i razmena informacija. Želim da istaknem kao posebno važno to što su ljudi koji su u Srbiji zaduženi za borbu protiv dopinga shvatili da kažnjavanje neće smanjiti broj doping pozitivnih i, umesto kažnjavanja, ponudili edukaciju kao rešenje, tako da lekari, treneri, sportisti, svi koji su uključeni u sport imaju konstantne pouzdane informacije o najnovijim pravilima u borbi protiv dopinga", kazao je ministar sporta koji je, zajedno sa našim Olimpijcem Asmirom Kolašincem, otvorio seminar Antidoping agencije Srbije posvećen najnovijim promenama u svetskom antidoping Kodeksu, vrhovnom zakonu u borbi protiv dopinga u sportu. 

Jedna od stvari na kojoj novi antidoping kodeks insistira je da vlada svake zemlje uspostavi zakone, propise i administrativnu praksu koji čine mogućim saradnju, sprovođenje doping kontrole i razmenu informacija. "To neće biti problem kao ni do sada, jer je rad Antidoping agencije Republike Srbije ocenjen kao veoma uspešan, ne samo kod nas, već i u svetu", rekao je Vanja Udovičić.

Na ADAS seminaru o dopingu predstavnici sportskih saveza, lekari, treneri, sportisti i svi koji su uključeni u sport, imali su priliku da se upoznaju sa novim svetskim antidoping kodeksom koji stupa na snagu naredne godine.
Tokom seminara učesnicima su predstavljene najvažnije promene Svetskog antidoping kodeksa, izmene kodeksa vezano za kažnjavanje sportista i osoblja koje prati sportiste, međunarodni standardi za testiranje i istraživanje, kao i međunarodni standardi za izuzeće radi terapijske upotrebe.

 Datum: 23.01.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...