x

Arsovićeva peta puškom u Rušama, odličan rezultat Havranove

Arsovićeva peta puškom u Rušama, odličan rezultat Havranove Foto: SSS

Srpske reprezentativke su ostavile vrlo dobar utisak drugog dana Gran pri turnira ISSF vazdušnim oružjem u slovenačkim Rušama. 


Andrea Arsović je osvojila peto mesto vazdušnom puškom.Vredan rezultat istim oružjem postigla je naša juniorka Aleksandra Havran, iako nije stigla do finala.


Havranova je obeležila kvalifikacije, postigavši odličan rezultat 630,7 krugova – najbolji od svih 76 učesnica. Međutim, Havranova, koja je naknadno uvrštena na spisak našeg tima, se takmičila van konkurencije za plasman u finale, s obzirom da jedna zemlja može da prijavi do tri strelkinje za borbu za medalje. Aleksandri ostvarenje u kvalifikacijama nije donelo plasman u finale, ali jeste dosta bodova koji se računaju za svetsku rang listu.


Arsovićeva je u kvalifikacijama zauzela deveto mesto, ali pošto je ispred nje, sem Havranove bila još jedna takmičarka van konkurencije, u finale je ušla kao sedmoplasirana. Inače, nekoliko strelkinja koje nisu bile u borbi za medalje je zablistalo, pa je u finale ušla i 12-plasirana Kvon (Južna Koreja).


Teodora Vukojević je završila na 24, a Sanja Vukašinović na 55.mestu. 


Andrea Arsović, koja je na prošlogodišnjem Gran priju u Rušama osvojila zlato, je većim delom izjednačenog finala bila u sredini plasmana i vrlo blizu pozicije za medalje. Posle prvih pet hitaca nalazila se na petom mestu. Ubrzo je uhvatila priključak za vodećima i posle dve serije od po pet hitaca nalazila se na deobi od trećeg do petog mesta. Odlična treća serija je Andreu izbacila na treću poziciju. Međutim u četvrtoj seriji „ubila“ je dve devetke. Tako je posle 20.hitaca, kada ispadaju petoplasirana i šestoplasirana, pala na petu poziciju i završila takmičenje. Samo dva deseta dela kruga delila su se od četvrtoplasirane Francuskinje Ošen Miler.


Zlato je osvojila Judit Gomez (Francuska), koja je u meču za prvo mesto nadmašila Nataliju Kočansku (Poljska).


U takmičenju muškaraca puškom imali smo samo dvojicu predstavnika, jer je Milutin Stefanović neposredno pred put u Sloveniju dobio povišenu temperaturu i nije došao u Ruše. Lazar Kovačević je osvojio 12.mesto sa 628,1 krugom. Od finala je bio 1,2 kruga daleko. Milenko Sebić je zauzeo 35.poziciju.


Poslednjeg dana turnira na programu su ekipna takmičenja


Vazdušna puška, žene: 1. Judit Gomez (Francuska), 2. Natalija Kočanska (Poljska), 3. Šiori Hirata (Japan)...5. Andrea Arsović...


Finale - Prva faza: 1. Gomez 262,8, 2. Kočanska 262,0, 3. Hirata 260,3, 4. Miler 259,5... 5. Arsović 207,2... Meč za zlato: Gomez – Kočanska 16:10.

Kvalifikacije: 1. Aleksandra Havran (Srbija) 630,7 (van konkurencije), 2.Mesaroš (Mađarska) 630,4... 9. Andrea Arsović 628,8.... 24. Teodora Vukojević 626,7... 55. Sanja Vukašinović 621,7... 


Vazdušna puška, muškarci - kvalifikacije: 1. Tomaš Bartnik (Poljska) 632,2.... 12. Lazar Kovačević 626,1... 35. Milenko Sebić 623,1...


Datum: 14.01.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...