x

Rukometaši Srbije spremni za Nemačku na SP

Rukometaši Srbije spremni za Nemačku na SP Foto: RSS

Posle ubeleženih prvih bodova na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, rukometaše Srbije očekuje najveći izazov u grupi, duel protiv ekipe Nemačke.


Pobeda protiv Alžira već je arhivirana i ovo jutro iskorišćeno je za video analizu prve utakmice sutrašnjih protivnika koji su opravdali ulogu favorita i savladali Katar. Trening je zakazan za 18.45 časova, dok će Dragan Pešmalbek odraditi lakši trening zbog blaže povrede zgloba. Njegov nastup nije upitan i on će biti spreman da se suprostavi Volfu i ekipi.


Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Selektor Srbije, Antonio Đerona, osvrnuo se na jučerašnju utakmicu i prokomentarisao narednog protivnika.


Početak nije bio kako smo očekivali, ali je ekipa ostala mirna i odradila dogovoreni posao. Najbitnije je da su svi igrači dobili određenu minutažu i da su svi odgovorili svojim zadacima. Nemačka ima igrače koji su puni samopouzdanja, biće teška borba, ali mi smo spremni i spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu. Na video analizi ovog jutra fokusirali smo se na odbranu njihovih šuteva i akcija koje smo videli protiv Katara, ali u pripremnim duelima sa Islandom.”


Rukometaši Srbije bolji od Alžira na startu SP


Vukašin Vorkapić sjajno je odigrao drugo poluvreme i upisao četiri gola u prvom nastupu u Katovicama.


Bogdan Radivojević i ja smo dobar par na desnom krilu i jedan drugog dopunjujemo i najbitnije je da se sa naše pozicije postižu golovi, nebitno je ko je u igri. Prva utakmica nikada nije laka, dali smo sve od sebe i znali smo da ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice da rezultat neće biti upitan. U prvom poluvremenu smo bili malo nervozni, ulazili u dosta fulova, ali kako je igra odmicala, tako smo i mi bili na visini zadatka.”


Ilija Abutović dugi niz godina proveo je u Nemačkoj i dobro zna sa čim će se susresti u duelu sa nekadašnjim saigračima i protivnicima.


Bolje poznajemo ekipu Nemačke nego selekciju Alžira. Dobro se spremamo, ali moramo da igramo na višem nivou nego juče i da se nadamo najboljem rezultatu. Ono što je sigurno jeste da nećemo odustajati i da ćemo se boriti svih 60 minuta bez obzira na razvoj situacije.” (Izvor: RSS)


Datum: 14.01.2023. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...