x

Počela Mini rukometna liga Vračara

Počela Mini rukometna liga Vračara
U subotu 1. februara 2014. godine u velikoj sali sportskog centra "Vračar" ponovo su se okupili MINI rukometaši  da bi odigrali svoje prve utakmice na otvaranju četvrte sezone MINI lige Vračara.

U cilju promocije i popularizacije rukometa, Rukometni savez Srbije od 2009. godine u saradnji sa Evropskom i Svetskom rukometnom federacijom (EHF i IHF) realizuje projekat "Mini rukomet - Rukomet u škole". Zahvaljujući dobroj saradnji sa CFK "Vračar" MINI rukometni klinci i klinceze  oklupljaju se već četvrtu sezonu za redom, druže i nadigravaju u svojoj omiljenoj igri na malom rukometnom terenu.

MINI rukomet je ove subote igralo 170 mini rukometaša i rukometašica iz 12 klubova. Dečaci i devojčice rođeni 2002. godine i mlađi podeljeni u dve grupe pokazali su veliki takmičarski duh i veliko rukometno umeće. Ponovo su se nadigravale devojčice iz RK Junior, RK Taurunum, RK Radnički, ORK Beograd i RK Cepelin, kao i njihovi drugari iz Škole rukometa DIF, RK Železničar, RK Novi Beograd, RK Junior i RK Vučko iz Smederevske Palanke.  

Rukometni savez Srbije je svim malim rukometašima i njihovim trenerima poželeo puno uspeha u novoj sezoni i kao podstrek za dalji rad svim ekipama su na poklon date rukometne lopte. Poklone su dobili i sudije koji tokom cele sezone vredno rade i usmeravaju naše male rukometaše.



Datum: 03.02.2014. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...