Somborski polumaraton 2015

Trideset i šesti po redu, Somborski polumaraton održaće se u nedelju, 17. maja 2015. godine, u Somboru, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Somaraton i Sportskog saveza Grada Sombora, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora.


Ovogodišnji Somborski polumaraton održeće se na sledećoj relaciji: Kralja Petra Prvog, pa desno na Venac Radomira Putnika, sve do kružnog toka i onda ka ulici Miloša Obilića, da bi trkači nastavili ka Čonopljanskom putu gde se na desetom kilometru od starta okreću i istom trasom se vraćaju na cilj u ulici Kralja Petra Prvog.


Programom Somborskog polumaratona, pored polumaratonske trke kao glavne manifestacije, predviđeno je održavanje i trke zadovoljstva na 5 Km, kao i trke pužića za najmlađe – predškolce na 100 metara.  Takođe, programom manifestacije, okupljanje, prijavljivanje i presvlačenje učesnika/ca predviđeno je u periodu od 08:00 do 09:15 časova, dok je start obe trke predviđen u 09:45 časova ispred crkve svetog Đorđa.


Pravo učešća na Somborskom polumaratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine u iznosu od 1000 dinara po takmičaru/ki.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Somborskom polumaratonu obavljaće se putem on-line formulara na sajtu www.somaraton.org.rs. * Prijava za Trku zadovoljstva i Trku Pužića je na licu mesta i ne plaća se startina.


Za najuspešnije takmičare/ke Somborskog polumaratona predviđene su sledeće nagrade: Novčane nagrade za prvih pet takmičara/ki u muškoj i ženskoj konkurenciji; Posebna plaketa za najstarijeg i najmlađeg takmičara; Posebna plaketa za Klub sa najviše takmičara koji su završili polumaraton;


Napomena:

* Svaki učesnik, uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremljenost, na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužan na prijavnom listu i potpisati.

* Takmičari mlađi od 18 godina, moraju imati pismenu saglasnost roditelja ili trenera.

* Takmičari trče na vlastitu odgovornost.    

* Organizator može odstraniti trkača koji ne može nastaviti trku ili se nepropisno ponaša.

* Vremenski limit polumaratona je 3 sata.    

* Kategorije takmičara -  1. Kategorija – juniori i seniori do 29 godina (rodj. 1985. i mladji); 2. Kategorija – mladji veterani do 30 do 39 godina (1975 – 1984); 3. Kategorija – veterani od 40 do 49 godina (1965 -1974); 4. Kategorija – veterani od 50 do 59 godina (1955 – 1964); 5. Kategorija –veterani od 60 do 69 godina (1945 – 1954);  6. Kategorija – veterani preko 70 godina (rodj. 1944. i stariji); 7. Kategorija – žene do 35 godina (rodj. 1979 i mladje); 8. Kategorija – žene od 36 do 49 godina ( 1965 – 1978); 9. Kategorija – žene od 50 godina (rodj. 1964. i starije); 10. Kategorija – najuspešniji Somborci.

* Okupljanje, prijava i svlačionice su u prostorijama Sportskog centra Soko Sombor (Venac Petra Bojovića br.11) od 08:00 sati do 09:15 casova, do kada se dele i brojevi.

* Obezbeđen je zatvoren parking za sve tamkičare.

* Nakon trke omogućeno je i tuširanje za sve trkače.

* Trkači koji imaju plasman u apsolutnoj kategoriji, ne ulaze u plasman po kategorijama.

* Proglašenje apsolutnih pobednika i pobednika po kategorijama obaviće se ODMAH na mestu starta trke te se mole takmičari da se ne udaljavaju dok se ne završi ceremonija dodele nagrada.

* Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 30.04.2015.   

* Samo učesnici koji izvrše kompletnu prijavu (i datum prijave i uplata) stiču pravu na pun startni paket.    

* Učesnicima koji se prijave nakon 30.04.2014. godine i nakon tog datuma uplate startninu, startni paket neće sardžati majicu.    

* Startnina bez obzira na datum prijave i uplate je 1.000,00 dinara i uplaćuje se na račun ARK Somaraton:160-335997-12.    

* Prijava za Trku zadovoljstva i Trku Pužića je na licu mesta i ne plaća se startina.      

* Trku prati i obezbeđuje Policijska služba i Služba Hitne medicinske pomoći.      

* U 13 sati je zajednički ručak u sali Sportskog centra Soko.   

* Svi učesnici dobijaju učesnički paket koji sadrži: kesu, startni broj, DRI FIT majicu, vodu, bon za ručak i učesničku medalju (nakon ulaska u cilj) i... čuvenu gostoljubivost!!!  


Više informacija o Somporskom polumaratonu možete dobiti putem i-mejl adrese somaraton@gmail.com i/ili internet sajta www.somaraton.org.rs.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 17.05.2015. do 17.05.2015.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Atletsko rekreativni klub Somaraton; Sportski savez Grada Sombora
Mesto:
Sombor
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
somaraton@gmail.com
Web sajt: http://www.somaraton.org.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...