x

Decathlon Zemunski polumaraton 2023

Decathlon Zemunski polumaraton 2023

2. Decathlon Zemunski polumaraton održaće se u nedelju, 10. septembra 2023. godine, u Beogradu (Opština Zemun), u organizaciji sportskog udruženja Taurunum Runners, a uz podršku kompanije Decathlon, opštine Zemun i Turističke organizacije Beograda.


Ideja sportske manifestacije Zemunski polumaraton je da se atletika, kao bazični sport, omasovi i približi svim stanovnicima Zemuna i ostalih beogradskih opština. 


Ovogodišnji Decathlon Zemunski polumaraton održaće se na Zemunskom keju u Zemunu, sa startom i ciljem na Bogojavljenskom platou (restoran Venecija), sa početkom u 08:45 časova.


KO? 2. Decathlon Zemunski polumaraton

ŠTA? polumaraton, trka, trčanje 

KAD? 10. septembar 2023. 

GDE? Zemun (Beograd)


Programom Decathlon Zemunskog polumaratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Zemunski Polumaraton 21.1 km; Zemunska sedmica 7 km; Trka budućih šampiona, dečije trke po uzrastu: 1. i 2. razred - 200 m; 3. i 4. razred - 400 m; 5. i 6. razred - 400 m; 7. i 8. razred - 600 m.


Takođe programom manifestacije predviđeno je da  2. Decathlon Zemunski polumaraton ima i humanitarni karakter jer će kao i prethodne godine biti organizovano prikupljanje novčanih sredstava i garderobe za obolele mališane i za najugroženije sugrađane.


Pravo učešća na Decathlon Zemunskom polumaratonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Decathlon Zemunskom polumaratonu obavljaće se putem online formulara.


Za najuspešnije takmičare/ke Decathlon Zemunskog polumaratona predviđene su sledeće nagrade: Polumaraton, 21 km - Apsolutna M i Ž kategorija (pehari i vredne robne nagrade za prva 3 mesta); Zemunska sedmica, 7 km - Apsolutna M i Ž kategorija (pehari i vredne robne nagrade za prva 3 mesta); Za 3 prvoplasirana trkača u svim starosnim kategorijama obezbđene su specijalne medalje.



Napomena:

-Staza je kružna i ravna, dužine 7 km. 

-Polumaratonci trče 3 identična kruga.

-Vremenski limit polumaratonske trke je 3 sata.

-Promo prijave će biti otvorene samo 8 dana u periodu od 22.02.2023. god. u 12:00 do 01.03.2023. god. u 23:59. Nakon tog promo perioda prijave se zatvaraju i nekompletirane prijave brišu iz sistema. 

-Elektronske prijave će biti ponovo zvanično otvorene tek 12. Juna 2023. god. od 12:00 pa sve do zatvaranja 24.08.2023. god. u 23:59. -Svi prijavljeni takmičari koji do tog trenutka nisu uplatom kompletirali prijavu, takođe se brišu sa zvaničnog spiska. 

-Nakon toga prijave za učešće na događaju neće biti moguće. -Poslednji rok za uplatu startnine, a da dobijete kompletan startni paket je 24.08. do 23:59. 

-Učešće na svim dečijim trkama je besplatno.

-Sadržaj osnovnog startnog paketa: Startni broj sa čipom; Oficijalna majica 2. Decathlon Zemunskog polumaratona; Originalna finišerska medalja (nakon završetka trke); Pokloni naslovnih i ekskluzivnih sponzora događaja; Rezultat i diploma (online); Fotografije sa događaja; Okrepa za vreme i nakon trke; Medicinska podrška na stazi i u cilju.

-Sadržaj ultra stratnog paketa: osnovni startni paket + multifunkcionalna bandana.

-Doplata za multifunkcionalnu bandanu (opciono) - 600 din (5 eur).

-Nakon prijave za trku, putem linka i stranice RunTrace.rs, dobićete mail s potvrdom o uspešnoj registraciji za trku, nakon čega ćete dobiti i podatke s kojima ćete moći da kompletirate vašu prijavu uplatom kotizacije na račun organizatora.  

-Prijavni centar (podizanje startnih paketa): 07.09.2023.- četvrtak, od 15:00- 20:00; 08.09.2023.- petak, od 15:00- 20:00 ; 10.09.2023.- nedelja, od 07:00- 09:00  (Zemunski kej -  Bogojavljenski plato, startna zona). *(samo za trkače koji dolaze izvan Beograda / Zemuna).

-Starosne kategorije za trke na 7 km i 21 km: 30-39 godina (muška i ženska kategorija); 40-49 godina (muška i ženska kategorija); 50-59 godina (muška i ženska kategorija); 60+ godina (muška i ženska kategorija).

-Nagrađivanje je moguće samo po jednom osnovu. Dakle, trkači koji osvoje neko od prva 3 mesta u apsolutnim kategorijama (muška- ženska) ne ulaze u konkurenciju za nagrade u starosnim kategorijama.

-Proglašenje pobednika u apsolutnim kategorijama počeće u 12:00, dok će se proglašenje pobednika u starosnim kategorijama obavljati od 13:00 u ciljnoj zoni, te se mole takmičari da se ne udaljavaju dok se ne završi ceremonija dodele nagrada.

-Prilikom podizanja startog paketa svaki učesnik potpisuje izjavu da trči na svoju odgovornost i po protokolu trenutne epidemiološke situacije, kao i saglasnost da organizator trke može koristiti sve fotografije i video materijal snimljen u toku događaja za dalju promociju istog. 

-Organizator zadržava pravo da isključi sa staze svakog trkača koji se ne pridržava pravila i fer pleja, kao i učesnike za koje procenimo da nisu u stanju da završe trku u predvidjenom limitu. 

-Sigurnost i bezbednost učesnika na stazi, kao i u startnoj - ciljnoj zoni obezbeđivaće pripadnici policijske uprave Zemun, saobraćajne policije, kao i lekarske ekipe Hitne pomoći i Crvenog krsta - Zemun.

-U slučaju odustajanja od trke ili nemogućnosti učestvovanja novac od startnine se ne vraća, niti se startnina može prebaciti za narednu godinu. U tom slučaju imaćete opciju da svoju startninu iskoristiti u virtuelnoj formi, pa poštom ili pouzećem dobijete svoj startni paket i medalju ili startninu prebacite na drugog trkača, ali nam u tom slučaju blagovremeno mailom dostavite podatke o trkaču kom ustupate svoj startni broj, kako ne bi došlo do zabune u startnoj listi.

-Organizator zadržava pravo promena pravila takmičenja i propozicija trke.


Program 2. Decathlon Zemunskog polumaratona:

Nedelja, 10. septembar 2023.

08:45 - Trka budućih šampiona

10:00 - Zemunski polumaraton - 21 km

10:00 - Zemunska sedmica - 7 km


Više informacija o 2. Decathlon Zemunskom polumaratonu možete dobiti putem e-maila adrese zemunski.polumaraton@gmail.com kao i putem Facebook stranice.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 10.09.2023. do 10.09.2023.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Sportskog udruženje Taurunum Runners
Mesto: Beograd (Opština Zemun)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: zemunski.polumaraton@gmail.com
Web sajt: https://www.zemunskipolumaraton.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...