x

Noćni maraton 2023

Noćni maraton 2023

14. Noćni maraton održaće se u subotu, 24. juna 2023. godine, u Novom Sadu, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Fruška Gora - Novi Sad.


Ovogodišnji Noćni maraton održaće se na Sunčanom keju (Sunčani kej bb - kod fudbalskog igrališta FK Indeks) u Novom Sadu, sa početkom u 20:00 časova, a u skladu sa pravilima Srpskog atletskog saveza (SAS).


KO? 14. Noćni maraton

ŠTA? maraton, polumaraton, trka

KAD? 24. jun 2023

GDE? Novi Sad


Programom Noćnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maraton 42,2 km; Polumaraton 21,1 km; Mini maraton; Štafetni polumaraton; Virtualni Noćni maraton (istrčan na bilo kojem delu planete - maraton, polumaraton, minimaraton).


Takođe, programom manifestacije, preuzimanje startnih paketa predviđeno je u periodu od 14:00 do 18:00 časova, dok je otvaranje manifestacije predviđeno u 19:45 časova. Start Minimaratona i Maratona predviđen je u 20:00 časova, dok je start polumaratona i štafetnog polumaratona predviđen u 22:00h.


Pravo učešća na Noćnom maratonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Noćnom maratonu obavljaće se do 19.06.2023. godine, do 12:00 časova, putem online formulara.



Za najuspešnije takmičare/ke Noćnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Pobednici sve tri trke, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare; Pobednička štafete dobijaju pehare i učesnici prve 3 štafete i pobedničke medalje. Pobednici svih tri trka dobijaju i robne nagrade, poklone sponzora; Tradicionalno, najbrži Novosađanin i Novosađanka na maratonskoj trci biće nagrađeni peharima i diplomama. *Neće biti proglašenja po starosnim kategorijama, ali će nakon trke rezultati po kategorijama za maraton i polumaraton biti objavljeni na sajtu, a učesnici će dobiti odgovarajuće diplome. kategorije su, pored apsolutne: M18- (samo polumaraton), M35, M45, M55, M65+, W18- (samo polumaraton), W35, W45, W55, W65+. *Za minimaraton, pošto je to rekreativna trka, nema kategorija. Finišeri na svih trka dobijaju medalju, učesničku diplomu (elektronsku) i ciljnu okrepu. *Nema novčanih nagrada!


Napomena:

-Biće moguć ograničeni broj prijava za pojedinačne trke na sam dan trke po ceni od 3500 RSD uz paket bez majice.

-Takmičarski centar: Sunčani kej bb, Đačko igralište, nedaleko od Filozofskog fakulteta (ulica Dr Zorana Đinđića 2), Novi Sad.

-Takmičarski paket - Takmičari dobijaju sledeće: Majica 14. Noćnog maratona (za sve koji kompletiraju prijave do 1.6.); startni broj sa čipom za elektronsko merenje vremena; finišerska medalja okrepa na stazi; organizovana garderobe; finiš okrepa (sendviči, voće, kikiriki); pivo (alkoholno ili bezalkoholno); masaža posle trke; provod koji garantuje band sa bine + potencijalni pokloni sponzora.

-Svaki takmičar pri preuzimanju startnog paketa potpisuje izjavu o učestvovanju na sopstvenu odgovornost. Za maloletna lica potpisuju roditelj, staratelj ili ovlašćeno lice.

-Staza će biti jasno obeležena i maksimalno obezbeđena. Duž staze nalaziće se volonteri koji će biti zaduženi za bezbednost trkača. 

-Na okretima, ključnim mestima, kao i na poziciji Start-Cilj, nalaziće se sudije. 

-Na okretu i na liniji start / cilj  će biti postavljene okrepne stanice, na okretu samo sa vodom, a okrepa u zoni start / cilj će pored vode imati i voće, dekstrozu i sl, finiš okrepa će se nalaziti na Đačkom igralištu (biće detaljno obeleženo).

-Staza će biti kružna u dužini od 5275m.

-Glavno pravilo Noćnog maratona je fer i bezbedno takmičenje. Za sve ostale detalje pročitajte Pravilnik Noćnog maratona.

-Trke su limitirane tako da i najsporiji trkači bez problema mogu da završe svoje trke, a da se pri tome ne remeti organizacija: Maraton  42,2km – limit  6 sati; Polumaraton 21,1 km – limit  4 sata; Minimaraton  –  limit 1h.


Program 14. Noćnog maratona:

Subota 24.6.2023.

14:00 – 18:00 – Preuzimanje startnih paketa na dan trke

20:00 – Start Minimaratona i Maratona 42,2km

21:15 – Proglašenje pobednika Minimaratona

22:00 – Start Polumaratona 21,1km i Štafetnog polumaratona

00:30 – Proglašenje pobednika Štafetnog polumaratona, Polumaratona i Maratona

02:00 – Dočekivanje poslednjeg učesnika i zatvaranje manifestacije


Više informacija o Noćnom maratonu možete dobiti putem i-mejl adrese kontakt@nocnimaraton.rs


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 24.06.2023. do 24.06.2023.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: ARK Fruška gora
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: kontakt@nocnimaraton.rs
Web sajt: https://nocnimaraton.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...