x

US Open 2023

US Open 2023

Otvoreno prvenstvo Amerike, popularni US Open održaće se u periodu od 28. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Njujorku (SAD), u organizaciji Teniskog saveza SAD-a.


US Open se igra na tvrdoj podlozi-betonu i predstavlja najveći teniski turnir na američkom tlu. Prvi turnir održan je davne 1881. godine i tada su na njemu igrali isključivo muškarci. Prvi ženski turnir odigran je 1887.


Otvoreno prvenstvo Amerike - US Open, četvrti Grend Slem sezone igraće se na terenima Nacionalnog teniskog centra Bili Džin King (eng. Billie Jean King), u Njujorku (SAD).


KO? 143. US Open

ŠTA? tenis, gren slem

KAD? 28. avgust - 10. septembar 2023. 

GDE? Njujork (SAD)


Programom US Opena predviđena su takmičenja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji; singl (u muškoj i ženskoj konkurenciji); parovi (muški, ženski i mešoviti). Takođe, programom turnira predviđeno je i održavanje takmičenja u invalidskim kolicima za takmičare sa invaliditetom.



Zanimljivosti US opena:

-Ovogodišnji US Open predstavlja 143. izdanje ovog turnira.

-Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg US opena iznosi preko 65 miliona dolara.

-Prodaja ulaznica za US Open 2023. godine obavljaće se putem sajta https://www.usopen.org

-Branioci titule sa prošlogodišnjeg turnira su: Karlos Alkaraz u muškom singlu; Iga Świątek u ženskom singlu; Rajeev Ram i Joe Salisbury u muškom dublu; Barbora Krejčiková i Kateřina Siniaková u ženskom dublu; Storm Sanders i John Peers u mešovitom dublu.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 28.08.2023. do 10.09.2023.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Teniski savez SAD
Mesto: Njujork (SAD)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.usopen.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...