x

Subotički polumaraton 2022

Subotički polumaraton 2022

5. Subotički polumaraton održaće se u nedelju, 28. avgusta 2022. godine, u Subotici, u organizaciji Sportskog udruženja Horizont.


Ovogodišnji Subotički polumaraton koji se održava pod sloganom “Trči kroz istoriju” održaće se na stazi sa IAAF-AIMS sertifikatom koja ide ulicama Subotice, sa startom u 10:00 časova na platou ispred Gradske kuće, a u skladu sa pravilima Srpskog atletskog saveza (SAS). 


Cilj Subotičkog polumaratona jeste da reka nasmejanih, pozitivnih, energičnih i upornih ljudi potrči sa platoa ispred Gradske kuće, da prođe pokraj Narodnog pozorišta, palate Rajhl Ferenca, pozdravi Ivana Sarića i Aleksandra Lifku, pionire vazduhoplovstva i kinematografije u našoj zemlji. Da se upoznaju sa Dežeom Kostolanjijem, Čat Gezom, Carom Jovanom Nenadom, da protrče pokraj Olimpijske fontane sa imenima subotičkih sportista, osvajača olimpijskih odličja i da jednostavno protrče kroz istoriju.


KO? 5. Subotički polumaraton

ŠTA? polumaraton, trka, trčanje

KAD? 28. avgust 2022. 

GDE? Subotica


Programom Subotičkog polumaratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Polumaratonska trka (21,1 km); Trka na 10 km; Trka na 5 km. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start polumaratonske trke i trka na 5 km i 10 km bude u 10:00 časova. Start/finiš zona za sve trkače nalaziće se na Trgu Slobode 1 u centru grada. Pasta parti biće održan u subotu 27.08.2021. na Korzou na terasi prijavnog centra, sa početkom u 17 časova.


Pravo učešća na Subotičkom polumaratonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psihofizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, u nekoj od odgovarajućih kategorija i uz plaćanje kotizacije. 


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Subotičkom polumaratonu obavljaće se do 17. avgusta, do 12 časova, putem online formulara.



Napomena:

-Staza Subotičkog polumaratona poseduje IAAF-AIMS "A" sertifikat.

-Subotički polumaraton nalazi se u kalendaru trka Srpskog atletskog saveza i Evropskog udruženja uličnih trka.

-Polumaratonska staza sastoji se iz dva kruga od 10.5 km, a staza trka na 5 i 10 km se sastoji iz jednog kruga.

-Staze su ravne, podloga je asfaltna, a trka je potpuno ulična. Trči se ulicama po strogom i širem centru grada i najveći deo trke odvija se u hladovini. 

-Zabranjeno je bez saglasnosti organizatora korišćenje fotografija, video i drugih promotivnih materijala sa trke u svrhu promocije drugog kluba, udruženja, privrednog društva ili organizacije. U skladu sa Zakonom organizator Subotičkog polumaratona, sportsko udruženje Horizont će u cilju zaštite istog preuzeti odgovarajuće pravne mere.

-Zvanične fotografije Subotičkog polumaratona su besplatne sa logoom trke i sponzora i biće postavljene na www.subotickipolumaraton.com najkasnije 3 dana nakon trke.

-Preliminarni rezultati biće dostupni svakom takmičaru nakon prolaska kroz cilj, zvanični rezultati će biti poslati na njihovu elektronsku adresu i nalaziće se i na www.subotickipolumaraton.com 3 dana nakon trke.

-U start zoni nalazi se jedno vozilo hitne pomoći, dok će drugo vozilo pratiti učesnike trke na stazi, uz medicinske tehnicare na biciklama, duž cele staze na 5 stanica nalaze se i volonteri Crvenog krsta Subotice.

-U 1 krugu nalazi se 9 okrepnih stanica i 4 muzičke DJ stanice. 

-Staza je potpuno zatvorena za saobraćaj i trkači nesmetano mogu da trče svoju trku.

-Toi toi se nalazi u start/finiš zoni i na dva mesta na stazi i to na 7/17 i 3/13 km za sve učesnike.

-Stazu i sve detalje na stazi možete pogledati ovde

-Prijavni centar gde se mogu preuzeti startni paketi nalazi se na adresi Korzo br. 3 ( bivši Dom Vojske ) i on će raditi 27.08.2022. od 17:00 do 22:00 časova i na dan trke 28.08.2022. u vremenu od 07:00 do 09:30 časova.

-Svi trkači dobijaju SUPM PASS sa privilegijama za dane polumaratona u Subotici.

-Prijavni centar se zatvara tačno u 09:30h i prestaje sa radom!

-Parking u Subotici se taj dan ne naplaćuje i besplatan je za sve.

-Sadržaj učesničkog paketa (polumaraton 21.1 km): Startni broj sa čipom; Majica sa logoom polumaratona; Finišerska medalja na cilju; Okrepa na stazi i cilju; Pokloni sponzora; Poklon organizatora.

-Cena učesničkog paketa (polumaraton 21.1 km): Od 15.12.2021. do 15.01.2022. –> 2200 din.; Od 16.01.2022. do 20.07.2022. –> 2500 din.; Od 21.07.2022. do 17.08.2022. –> 3000 din.

-Sadržaj učesničkog paketa (trka na 10 km): Startni broj sa čipom; Majica sa logoom polumaratona; Finišerska medalja na cilju; Okrepa na stazi i cilju; Pokloni sponzora; Poklon organizatora.

-Cena učesničkog paketa (10ka): Od 15.12.2021. do 15.01.2022. –> 1700 din.; Od 16.01.2022. do 20.07.2022. –> 2000 din.; Od 21.07.2022. do 17.08.2022. –> 2500 din.

-Sadržaj učesničkog paketa (trka zadovoljstva 5 km): Startni broj sa čipom; Majica sa logoom polumaratona; Finišerska medalja na cilju; Okrepa na stazi i cilju; Pokloni sponzora; Poklon organizatora.

-Cena učesničkog paketa (trka zadovoljstva 5 km): Od 15.12.2021. do 15.01.2022. –> 1500 din.; Od 16.01.2022. do 20.07.2022. –> 1800 din.; Od 21.07.2022. do 17.08.2022. –> 2000 din.

-Cena prijave zavisi od datuma uplate (a ne od datuma prijave).

-Prijava postaje validna tek posle evidentirane uplate učesničkog paketa. Promena trke neće biti moguća posle 17.08.2022.

-Prilikom registracije koristite validnu email adresu. Prijavite se i kompletirajte prijavu što pre.

-Nekompletne prijave nisu garancija za učešće na trci.

-Organizator zadržava pravo ograničenja broja učesnika.

-Odustajanje od učešća ili nepredviđene okolnosti: Učesnik može odustati od trke i nije u obavezi da o tome obavesti organizatora; U slučaju odustajanja učesnika ili nemogućnosti da učestvuje u trci usled nepredviđenih okolnosti, organizator nije u obavezi da vrati uplaćeni novac.

-Trkači dolaze u PREDSTARTNU ZONU – Trg Slobode 1 – počev od 08:30, najkasnije do 09:45

-Trkači se presvlače u odgovarajućim prostorijama i svoje stvari predaju volonterima u GARDEROBNOM PROSTORU.

-Volonteri preuzete stvari stavljaju u kese koje obeležavaju učesničkim brojem i odlažu ih.

-Trkače će njihove stvari čekati na istom mestu po završetku trke.

-Stvari preuzimaju na osnovu svog učesničkog broja.

-U predstartnoj zoni, takmičari mogu da koriste lekarsku pomoć i WC.

-Svaki učesnik trke uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremljenost, na svoju odgovornost učestvuje na polumaratonskoj i na trkama na 5 km i 10-ci što je dužan da potpiše na prijavnom listu.

-Učesnici mlađi od 18 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja ili zakonom određenih staratelja.

-Svaki takmičar mora da nosi startni broj pod kojim je prijavljen – u suprotnom biće diskvalifikovan.

-Svaki takmičar dužan je da popuni podatke na poleđini startnog broja. Ti podaci služe kako bi zdravstvene službe u slučaju potrebe imale više informacija od značaja za pružanje što bolje i adekvatnije pomoći svakom učesniku.

-Takmičarski broj stavite na grudi.

-Svaki takmičar biće osiguran za vreme trke. Troškove osiguranja snosi organizator.

-Svi učesnici polumaratona i trke na 5 i 10 km moraju biti u ZONI STARTA do 09:45.

-Trkači su dužni da prate uputstva spikera i sudija na startu.

-Trkači koji svojim ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni sa starta i diskvalifikovani.

-Trku obezbeđuju licencirane agencija za obezbeđenje i policija, a prate je ovlašćena vozila organizatora i medicinske ekipe Hitne pomoći. 

-U 10:00 zvuk sirene označava start trke.

-Polumaratonska i trke na 5 i 10 km održavaju se LEVOM stranom ulice.

-Pratite znakove i uputstva i držite se LEVE strane.

-Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mesta (check points) na stazi. 3 lokacije!

-Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovim kontrolnim mestima – gubi plasman i rezultat.

-Trkači koji odustanu mogu se obratiti najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama i da tu sačekaju prevoz do predstartne zone, ili do zdravstvene ustanove (u slučaju potrebe).

-Vreme trajanja trke je 3 sata.

-Svi finišeri dobijaju medalje.

-Po prolasku kroz cilj svim učesnicima su na raspolaganju okrepa u vidu vode, osvežavajućih napitaka, voća i druge hrane, medicinska pomoć, toaleti, masaže i drugi rehabilitacioni tretmani.

-Ceremonija dodeljivanja trofeja i nagrada sponzora biće održana u finiš zoni 5. Subotičkog polumaratona na Trgu Slobode 1 po završetku sve tri trke.

-Sportsko udruženje Horizont kao organizator 5. Subotičkog polumaratona zadržava pravo da u dogovoru sa Gradom, policijom, Hitnom pomoći, Domom Zdravlja, Subotica transom, meteorološkom službom i drugim relevantnim javnim institucijama koje garantuju bezbednost održavanja ove manifestacije menja i prilagođava raspored i informacije iz raspisa u cilju bezbednosti svih trkača i koje će pravovremeno proslediti javnosti i trkačkoj zajednici.

-Subotički polumaraton zadržava pravo da u skladu sa merama Vlade Srbije sa ciljem suzbijanja COVID-19 pandemije promeni i prilagodi svaku od navedenih stavki iz zvaničnog protokola sportsko-rekreativnog događaja.


Više informacija o SUbotičkom polumaratonu i pratećim trkama možete dobiti putem e-mail adrese info@subotickipolumaraton.com

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 28.08.2022. do 28.08.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Sportsko udruženje Horizont
Mesto: Subotica
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: info@subotickipolumaraton.com
Web sajt: https://subotickipolumaraton.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...