x

Beogradski triatlon 2022

Beogradski triatlon 2022 Foto: Savremenisport.com

28. Beogradski triatlon održaće se u subotu, 21. maja 2022. godine, u organizaciji SD 11TRI i Triatlon savez Beograda, uz podršku Grada Beograda i Srpskog triatlon saveza.


Ovogodišnji Beogradski triatlon (Prvenstvo Srbije i Beograda) održaće se na Adi Ciganliji u Beogradu, sa početkom u 08:00 časova, a skladu sa pravilima organizacije takmičenja propisanim  od strane WT/ET/ST.


KO? 28. Beogradski triatlon

ŠTA? triatlon, takmičenje

KAD? 21. mart 2022. 

GDE? Ada Ciganlija (Beograd)


Programom Beogradskog triatlona predviđeno je ofržavanje sledećih trka: Sprint triatlon (pluvanje 750 m; vožnja bicikla 20 km; trčanje 5 km); Super sprint triatlon (0,4 km; 10 km; 2,5 km); Kratki triatlon (0,2 km; 5 km; 1,0 km); Pionirski triatlon (50 m; 2 km; 0,5 km).


Pravo učešća na Beogradskom triatlonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, u nekoj od odgovarajućih kategorija, a uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Beogradskom triatlonu obavljaće se, do 18.05.2022. godine, elektronski, isključivo preko zvanične internet stranice Sportskog udruženja 11TRI www.triathlon.rs


Za najuspešnije takmičare Beogradskog triazlona predviđene su sledeće nagrade: Najbolje rangirani takmičari/ke u svakoj kategoriji dobijaju medalje, a partneri događaja dodeljuju robne nagrade.



Napomena:

-Suđenje: Sudijsko triatlonsko udruženje Srbije.

-Elektronsko merenje vremena i izrada rezultata: Srpski triatlon - ST

-Direktor trke: Ivan Budja

Klupske prijave važe za minimum 6 takmičara za koje klub vrši uplatu startnine. 

-Uplata startnina vrši se na tekući račun Sportskog udruženja 11TRI, na sledeći 

način: 1. Na e-mail adresu registration@triathlon.rs poslati zahtev za izdavanje predračuna, uz priložen spisak članova kluba; 2. Nakon izvršene uplate po predračunu, dobićete promo kod sa kojim se svaki takmičar pojedinačno registruje elektronski; 3. Nakon realizovanja takmičenja, izdaće se račun na iznos uplaćenih startnina.

-Registracija takmičara vrši se na dan trke, u subotu 21. maja 2022. godine, u Race centru prema rasporedu iz tabele pri čemu je takmičar u obavezi da: Pruži na uvid indetifikacioni dokument/ličnu kartu; Potpiše obrazac odnosno izjavu o oslobađanju organizatora od odgovornosti; Dođe u pratnji roditelja ili predstavnika kluba, u slučaju da je reč o maloletnom licu, i isti je u obavezi da potpiše izjavu.

-Registracija i startni paket ne moraju se podići lično ako su ispunjeni svi prethodni uslovi.

-Prilikom registracije takmičara u Race centru, takmičari dobijaju startni paket  različite sadržine u odnosu na trku u kojoj učestvuju.

-Sve kategorije takmičara razvrstane su na muške i ženske. 

-Svi takmičari na trci Sprint triatlon učestvuju u apsolutnoj kategoriji i konkurišu za glavnu nagradu, bez obzira na godište. 

-Pored apsolutne kategorije takmičari će biti razvrstani u kategorije prema godištu na sledeći način: 2013 godište – Mlađi pioniri; 2011-2012 godište – Pioniri; 2009-2010 godište – Mlađi kadeti; 2007-2008 godište – Kadeti; Sprint - Apsolutna, žene i muškarci; 2003-2006 godište – Juniori; U23 19-23; AG1 24-30; AG2 31-40; AG3 41-50; AG4 51+.

-Svaki takmičar učestvuje na takmičenju na svoju ličnu odgovornost i ličnim potpisom garantuje svoju zdravstvenu sposobnost za takmičenje.

-Organizator ne snosi odgovornost za eventualne povrede takmičara, oštećenje ili gubitak sportske opreme i ličnih stvari učesnika.

-Lekarska pomoć će biti dostupna uz stazu i u ciljnoj ravnini.

-Svi takmičari moraju da imaju ST licencu ili važeću licencu Nacionalne federacije da bi važilo osnovno osiguranje čiji je nosilac ST. 

-Takmičari bez licence moraju da imaju dnevnu ST licencu za koju su potrebni: važeći lekarski pregled, ne stariji od 6 meseci, potpisan formular i uplata od 1000 dinara. 

-Za maloletna lica je potrebna roditeljska/starateljska saglasnost u slučaju da nisu registrovani članovi triatlon kluba. 

-Zahtev za dnevnu licencu slati na registration@triathlon.rs

-Svi učesnici su obavezni da poštuju propisane mere Kriznog štaba Vlade  Republike Srbije, kao i propisane mere zaštite za organizaciju triatlonskih takmičenja koja će se sprovoditi na takmičenju. 

-U skladu sa uredbom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, svaki  takmičar je dužan da prilikom online prijave, kroz check in polje, potvrdi da je  upoznat sa propisanim merama zaštite i da nije bio u svesnom kontaktu sa  zaraženom osobom od COVID19 u periodu od 7 dana pre takmičenja i da je saglasan sa izjavom o oslobađanju organizatora od odgovornosti, što dodatno 

potvrđuje i svojeručnim potpisom, prilikom registrovanja u Race centru.

-Trasa trke: Start je sa obale, pliva se u mirnoj jezerskoj vodi, dva kruga a očekivana temperatura vode je 19-22 stepena celzijusa. Smer kretanja je u smeru kazaljke na satu (bova uz desno rame); Biciklistički segment je na ravnom asfaltnom putu sa okretima za 180 stepeni 

(mrtvi okret). Širina puta je oko 6m za oba smera i dozvoljen je draft unutar iste kategorije. Smer kretanja je kontra od kazaljke na satu; Trkački segment je na pretežno ravnom asfaltnom putu. Smer kretanja je kontra kazaljke na satu. Broj krugova u zavisnosti od kategorije.

-Neposredno nakon završetka trke, počinje ceremonija dodele proglašenja pobednika za svaku kategoriju.

-Žalbe se prihvataju samo u pisanom obliku uz kotizaciju od 6000 dinara u vremenskom roku prema važećim pravilima. U slučaju da je žalba osnovana, 

kotizacija se u celosti vraća. Komisija za žalbe: Glavni sudija trke, direktor trke i ST predstavnik.

-U slučaju da vremenske nepogode ili okolnosti izvan mogućnosti i kontrole organizatora spreče održavanje događaja prema planiranom programu sa svimnjegovim segmentima (plivanje, vožnja biciklom, trčanje), organizator će izmeniti događaj prema odluci Glavnog sudije.

-U slučaju otkazivanja pojedinačnih učešća, takmičar može prebaciti registraciju za istoimenu trku u sledećoj godini, bez mogućnosti povraćaja sredstava.


Program 28. Beogradskog triatlona:

Subota, 21. maj 2022.

07:45 - Intoniranje himne Republike Srbije

08:00 - Start trke Prvenstva Srbije za muškarce

09:10 - Start trke Prvenstva Srbije za žene

10:00 - Proglašenja m

11:00 - Proglašenja ž

11:30 - Start trke Prvenstva Beograda za kadete 

12:05 - Start trke Prvenstva Beograda za mlađe kadete 

12:30 - Start trke Prvenstva Beograda za pionire 

12:40 - Proglašenja


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 21.05.2022. do 21.05.2022.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Triatlon savez Beograda; SD 11TRI
Mesto: Ada Ciganlija (Beograd)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...