x

Trka prijateljstva Kula 2022

Trka prijateljstva Kula 2022

13. Trka prijateljstva Kula održaće se u subotu, 18. juna 2022. godine, u Kuli, u organizaciji Atletskog kluba Hajduk Maraton Tim Kula, a uz podršku Opštine Kula.


Trka prijateljstva predstavlja spoj trčanja, mladosti, prijateljstva, humanosti, razumevanja, radosti, i ima za cilj promociju aktivnog života i podizanje svesti kod mladih ljudi o značaju bavljenja trčanjem, sportom. Prva Trka prijateljstva je održana davne 2009. godine, kada su organizatori odlučili da pruže svu ljubav, energiju i znanje i organizuju manifestaciju koja promoviše sport, prijateljstvo, porodične vrednosti, druženje i rekreaciju. Na Trci prijateljstva je do sada učestvovalo više hiljada trkača amatera, rekreativaca i profesionalaca. Kao najmasovniji sportski događaj u opštini Kula, Trka prijateljstva je postala svojevrsan brend i upravo zbog toga na stazi se mogu videti učesnici i klubove iz celog regiona, ali i šire.


Ovogodišnja trka prijateljstva Kula održaće se na ulicama Kule, sa startom kod Glavne pošte (ugao ulica Josipa Kramera i Lenjinove) u 18:00 časova, a u skladu sa pravilima Srpskog atletskog saveza (SAS).


KO? 13. Trka prijateljstva Kula

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 18. jun 2022. 

GDE? Kula


Programom trke prijateljstva Kula predviđeno je održavanje sledećih trka: Trka na 10000 m; Trka na 5000 m; Dečija trka na 400 m i 800 m. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start trke bude kod spomenika, ulica Josipa Kramera.


Pravo učešća na trci priljateljstva Kula imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktinosti, i uredno prijavljeni, uz plaćanje startnine.


Priljaviljanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na trci priljateljstva Kula obavljaće se do 10.05.2022. godine, putem online formulara.


Za najuspešnije takmičare/ke trke prijateljstva Kula predviđene su robne i novčane nagrade po kategorijama.



Napomena:

-Pri prouzimanju startnih paketa potpisuje se izjava da trčite na svoju odgovornost i po protokolu vezanom za Covid19 za maloletna lica, potpis stavlja roditelj ili trener.

-Pri ulasku u prijavni centar biće odštampana startna lista na oglasnoj tabli biće istaknute liste svih prijavljenih trkača koji su se prijavili i uplatili startninu, po prezimenima gde će svi moći da vide svoj startni broji i na koje prijavno mesto treba da odu da preuzimatu broj.

-Za sve one koji dolaze grupno, obratite se vođi puta.

-Startni paketi će biti odvojeni upapred po aktuelnom spisku. 

-Validna startna lista će biti dostupna i na sajtu ze prijavu od 15.06.2022.

-Obezbeđene su i svlačionice kao i tuširanje na stadionu Milan Sredanović (Bivši FK Hajduk - ul. Svetozara Markovića) 250m od starta cilja. Kapije će biti otovorene od 14h!

-Trkači koji ulaze u nagradni fond mogu biti samo u jednoj od kategorija (apsolutnoj, vojska i policija, starosna, izuzev nagrade za najbolje Kuljane, koji će biti proglašeni bez obzira na druge kategorije. ali će novčanu i robnu nagradu moći primiti samo u jednoj kategoriji).

-Ulazak u zonu starta je najkasnije do 17:45h, elitni trkači će biti odvojeni ogradom trakom, sudijama.

-Cena startnine ne uključuje Osiguranje od sportskih povreda!

-Obratite pažnju na pravac kretanja, trčanja, trči se isključivo desnom stranom, a startni broj se nosi napred u visini grudi (kako bi čitanje čipa bilo ispravno i rezultati verodostojni), Organizator moli sve trčake da na poleđini popune potrebne podatke. -Okrepne stanice su predviđene na svakih 2,5km uz mogućnost dodatnih zbog očekivane vrućine. 

-Prijavljeni za jednu trku ne može trčati drugu, ukoliko u samoj trci promene trku biće automacki diskvalifikovani. 

-Promena trke je moguća isključivo na dan trke od 12-17h.

-Startnina: 08. 02. 2022. - 31. 05. 2022. Startnina 2000 rsd; 01. 06. 2022 - 18. 06. 2022. Startnina 2400 rsd; Vojska i policija, Elitni trkači/ce i članovi kluba organizatora imaju besplatne startne brojeve.

-U slučaju otkazivanja trke novac se ne vraća.

-Mogućnost Virtualne trke ili preuzimanje, dostave startnog paketa.

-Organizator zadržava pravo promene pravila.

-Pri prijavi u delu napomene upisati da želite i prevoz iz Beograda. (prevoz 1000 rsd).

-Kontakt osoba za prevoz Željko Graovac 063/364 365

-Sadržaj startnog pasketa: startni broj sa čipom; Zvanična dry hit majica trke; Učesnička medalja;Torbica-Kesa; Pokloni sponzora.

-Akreditacija Trke Prijateljstva Kula važi 17.06-19.06.2022. (popusti na račun u domaćim lokalima)

-Instrukcije za uplatu: Primalac AK Hajduk Maraton Tim Kula Adresa: Milana Grozdica 11, Kula 25230; Svrha-13 Trka Prijateljstva Kula;Poziv na broj: svaki učesnik će dobiti instrukcije pri prijavi, kao i žr. račun.

-Pri preuzimanju startnih paketa svaki trkač potpisuje izjavu da trči na svoju odgovornost, a za maloletna lice, potpis stevlja roditelj ili trener.

-Poželjan lekarski pregled ne stariji cd 6 meseci (nije obavezan).


Program trke prijateljstva Kula 2022:

Subota, 18. jun 2022.

12:00 - 17:00 - Rad prijavnog centra (na trgu Slobode kod Pošte)-prijava, uplata startnine, promena trke.

17:00 - Start dečije tike na 400m 800m. 

18:00 - Start glavne trke, uključujući start trke 5km i 10km

19:15 - Proglašenje pobednika


Više informacija o trci prijateljstva Kula možete dobiti putem telefona +381 60 65 37 537 i/ili i-mejla akhajdukkula@gmail.com


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 18.06.2022. do 18.06.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Atletski klub Hajduk Maraton Tim Kula
Mesto: Kula
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: info@trkaprijateljstva.rs
Web sajt: https://trkaprijateljstva.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...