x

Teniski turnir Srbija open 2022

Teniski turnir Srbija open 2022

Teniski turnir Srbija open održaće se u periodu od 17. do 24. aprila 2022. godine, u Beogradu.


Teniski turnir Srbija open (engl. Serbia open) poznat i kao Otvoreno prvenstvo Srbije, predstavlja teniski turnir iz serije ATP 250 koji se igra na šljaci. Ovaj teniski turnir se održava u okviru teniskog centra Novak u Beogradu. Teniski turnir Srbija open prvi put je održan 2009. godine i održavan je svake godine do 2012. godine, da bi 2021. turnir ponovo bio obnovljen.


Ovogodišnji teniski turnir Srbija open održaće se na terenima teniskog centra Novak u Beogradu, a u skladu sa pravilima Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), uz ukupnu novčanu naknadu od 534 555 €.


KO? Teniski turnir Srbija open 2022

ŠTA? tenis, turnir, ATP 250

KAD? 17. - 24. april 2022. 

GDE? TC Novak (Beograd)


Programom teniskog turnira Srbija open predviđena su takmičenja u muškom singlu i dublu. Takođe, programom takmičenja predviđeno je da u singlu učešće uzme 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 17. i 18. aprila. U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.


Teniski turnir Srbija open imaće i važan ekološki doprinos jer će od svake prodate karte biti posađeno drvo, u gradovima širom Srbije. Sve mečeve ove godine publika će moći da prati sa tribina od početka turnira, a prvi dan kvalifikacija, 17. april biće besplatan za sve posetioce. Svi ljubitelji tenisa karte mogu kupiti putem zvaničnog veb sajta turnira www.serbiaopen.org i putem portala www.tickets.rs. 


Prijavljivanje zainteresovanih takmičara za učešće na teniskom turniru Srbija open obavljaće se do 16. aprila 2022. godine, a očekuje se učešće tenisera iz samog vrha ATP liste.


Teniseri koji su već potvrdili svoje učešće na ovogodišnjem teniskom turniru Srbija open, između ostalih su: Novak Đoković (Srbija); Andrey Rublev (Rusija); Gael Monfils (Francuska); Karen Khachanov (Rusija); Cristian Garin (Čile); Aslan Karatsev (Rusija); Fabio Fognini (Italija); Filip Krajinović (Srbija) Dušan Lajović (Srbija); Miomir Kecmanović (Srbija); Dominic Thiem (Austrija); Laslo Đere (Srbija); Benjamin Bonzi (Francuska); Alex Molcan (Slovačka); Hugo Gaston (Francuska); David Goffin (Belgija); John Millman (Australija); Oscar Otte (Nemačka); Borna Ćorić (Hrvatska).


Pobednici prethodno održanih turnira Srbija opena su: Novak Đoković (2009.), S. Querrey (2010.) Novak Đoković (2011.) i Andreas Sepi (2012.), Matteo Berrettini (2021.)


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 17.04.2022. do 24.04.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: office@serbiaopen.org
Web sajt: https://serbiaopen.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...