x

Trka prijateljstva Kula 2021

Trka prijateljstva Kula 2021

12. Trka prijateljstva Kula održaće se u subotu, 19. juna 2021. godine, u Kuli, u organizaciji Atletskog kluba Hajduk Maraton Tim Kula, a uz podršku Opštine Kula.


Trka prijateljstva predstavlja spoj trčanja, mladosti, prijateljstva, humanosti, razumevanja, radosti, i ima za cilj promociju aktivnog života i podizanje svesti kod mladih ljudi o značaju bavljenja trčanjem, sportom. Na Trci prijateljstva do sada je učestvovao značajan broj trkača amatera, rekreativaca i profesionalaca. Kao najmasovniji sportski događaj u opštini Kula, Trka prijateljstva je postala svojevrsan brend i upravo zbog toga na stazi možemo videti učesnike i klubove iz celog regiona, ali i šire.


Prva Trka prijateljstva održana je sada već davne 2009. godine, kada je odlučeno da uz mnogo ljubavi, energije i znanja bude organizovana manifestacija koja promoviše sport, prijateljstvo, porodične vrednosti, druženje i rekreaciju. Od tada, pa do danas, organizatori se trude da organizaciju Trke prijateljstva, svake godine podignu za jednu lestvicu više. Dokaz da im to ide od ruke, upravo je broj trkača (prijatelja) na ovoj trci (manifestaciji), koji se povećava iz godine u godinu.


KO? 12. Trka prijateljstva Kula

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 19. jun 2021

GDE? Kula


Ovogodišnja trka prijateljstva Kula održaće se na ulicama Kule, sa startom kod Glavne pošte (ugao ulica Josipa Kramera i Lenjinove) u 18:00 časova, a u skladu sa pravilima Srpskog atletskog saveza (SAS).


Programom trke prijateljstva Kula predviđeno je održavanje sledećih trka: Trka na 5000 m; Trka na 10000 m; Dečija trka na 800 m. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start trke bude kod spomenika, ulica Josipa Kramera.



Pravo učešća na trci priljateljstva Kula imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktinosti, i uredno prijavljeni, uz plaćanje startnine.


Priljaviljanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na trci priljateljstva Kula obavljaće se putem online prijave.


Za najuspešnije takmičare/ke trke prijateljstva Kula predviđene su vredne nagrade.


Program trke prijateljstva Kula 2021:

Subota, 21. jun 2021.

12:00 - 17:00 - Podizanje startnih brojeva i paketa

17:00 - Start trke na 800 m

18:00 - Start trka na 5 i 10 km

19:00 - Proglašenje pobednika


Više informacija o trci prijateljstva Kula možete dobiti putem i-mejla zmisovic@gmail.com


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 19.06.2021. do 19.06.2021.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: AK Hajduk maraton tim Kula
Mesto: Kula
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: zmisovic@gmail.com
Web sajt: https://trkaprijateljstva.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...