Zimski maraton samoprevazilaženja 2020

Foto: Šri Činmoj maraton tim Srbije

25. Zimski maraton samoprevazilaženja održaće se u nedelju, 01. marta 2020. godine, u Nišu, u organizaciji Šri Činmoj maraton tima Srbije.


Zimski maraton samoprevazilaženja održava se svake godine počev od 1995. (izuzev 2002. godine), i pokrenut je sa ciljem da trkačima na duge staze pruži priliku da testiraju svoju spremnost na samom početku nove trkačke sezone. Pored toga Zimski maraton samoprevazilaženja posvećen je najširem krugu ljubitelja trčanja i prilagođen je trkačima, kako bi im pružio maksimalno pogodne uslove da istrče svoj prvi maraton ili polumapraton, a sa ciljem da promoviše ideju samoprevazilaženja (svaki učesnik nastoji da nadmaši svoje prehodne najbolje rezultate, a ne da porazi druge učesnike u trci).


Ovogodišnji Zimski maraton samoprevazilaženja održaće se na ravnoj kružnoj stazi, sa afaltnom podlogom, dužine 1057 m, u parku Čair u Nišu, sa početkom u 10:00 časova (maratonska trka), odnosno u 11:00 casova (polumaratonska trka).


KO? 25. Zimski maraton samoprevazilaženja

ŠTA? maraton, polumaraton, trka, trčanje

KAD? 01. mart 2020. 

GDE? Niš


Programom Zimskog maratona samoprevazilaženja pored maratonske trke (42,2 Km), predviđeno je održavanje i polumaratonske trke (21,1 Km). Takođe, programom manifestacije, prijavljivanje kao i podizanje startnih brojeva za maratonsku trku predviđeno je u periodu od 08:00 do 09:00 časova, dok je prijavljivanje za polumaratonsku trku predviđeno u periodu od 08:00 do 10:00 časova.


Rekordi Zimskog maratona samoprevazilaženja: Muškarci maraton: Miodrag Petrić 2:30:21 (1998. g); Muškarci polumaraton: Trpe Martinovski 1:09:31 (1997. g); Žene maraton: Lidija Mikloš 3:02:36 (2013. g); Žene polumaraton: Stojanka Sokol 1:28:46 (1999. g); Veterani maraton: Drago Knežević  3:32:09 (2003. g); Veterani polumaraton: Miroslav Pavlović 1:15:52 (1999. g); Veteranke polumaraton: Velinka Buza 2:17:22 (1997.g). Pravo učešća na Zimskom maratonu samoprevazilaženja imaće svi zainteresovani, stariji od 18 godina, koji se prijave, bez obzira na pol i uzrast, uz plaćanje startnine. 


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Zimskom maratonu samoprevazilaženja obavljaće se putem online formulara.


Za najuspešnije takmičare/ke Zimskog maratona samoprevazilaženja predviđene su nagrade za tri prvoplasirana takmičara/ke u apsolutnom plasmanu u muškoj i ženskoj konkurenciji, i posebno za kategorije 50 - 60 godina i preko 60 godina starosti; Svi trkači koji završe polumaraton ili maraton dobiće medalju; Prigodnu nagradu će dobiti i najstariji i najmlađi učesnik maratona.Napomena:

- Tokom maratona kraj staze će raditi okrepna stanica sa toplim napicima i hranom za takmičare.

- Preporučeno je da učesnici urade sistematski pregled i dobiju odbrenje od svog lekara da su sposobni da učestvuju na ovoj trci.
- Takmičari učestvuju u trci na sopstvenu odgovornost.
- Svlačionica za takmičare biće obezbeđena u neposrednoj blizini starta/cilja.
- Bazen: za korišćenje bazena obavezan je kupaći kostim.

Program Zimskog maratona samoprevazilaženja 2020:

Nedelja, 01. mart 2020.

- 10:00 - Start maratonske trke

- 11:00 - Start polumaratonske trke


Više informacija o Zimskom maratonu samoprevazilaženja možete dobiti putem telefona +381 (0) 62 83 44 627 i/ili i-mejla organizator@zimskimaraton.com

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 01.03.2020. do 01.03.2020.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Šri Činmoj maraton tim Srbije
Mesto:
Niš
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
organizator@zimskimaraton.com
Web sajt: http://rs.srichinmoyraces.org
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...