x

Zimske Olimpijske igre mladih 2020

Zimske Olimpijske igre mladih 2020

3. Zimske Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 09. do 22. januara 2020. godine, u Lozanu (Švajcarska), u organizaciji Olimpijskog komiteta Švajcarske i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Zimske Olimpijske igre mladih predstavljaju mešavinu sporta i kulture sa ciljem da pruži podršku mladima u njihovom ličnom i sportskom razvoju. Cilj Zimskih Olimpijskih igara za mlade je da inspiriše mlade generacije širom planete da aktivno učestvuju u sportu, i da žive u skladu sa Olimpijskim vrednostima.


Zapaljen Olimpijski plamen 3. Zimskih Olimpijskih igara mladih


Ovogodišnje Zimske Olimpijske igre mladih, na kojima se očekuje učešeće više od 1880 sportista i više od 70 nacija, održaće se u švajcarskom gradu Lozanu, u skladu sa pravilima Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


KO? 3. Zimske Olimpijske igre mladih

ŠTA? olimpijske igre mladih

KAD? 09. - 22. januar 2020. 

GDE? Lozano (Švajcarska)


Programom Zimskih Olimpijskih igara mladih predviđena su takmičenja u 8 sportova, odnosno 16 sportskih disciplina, među kojima su: alpsko skijanje, biatlon, bob, cros-kantri skijanje, karling, umetničko klizanje, skijanje slobodnim stilom, hokej na ledu, nordijska kombinacija, sankanje, brzo klizanje na kratkim stazama, skijaski skokovi, skeleton, skijaško planinarenje, brzo klizanje, snowboarding. Pored toga predviđena su i takmičenja mešovitih timova (različitih polova i/ili iz različitih zemalja) koja će mladim sportistima pružiti priliku da “osete” neke od olimpijskih vrednosti, među kojima su poštovanje i prijateljstvo.


Programom manifestacije predviđeno je da ceremonije svečanog otvaranja (09.01.) i svečanog zatvaranja (22.09.) budi održane u sportskoj dvorani Vaudoise Aréna u Lozanu.


Takođe programom manifestacije, paralelno uz sportska takmičenja, previđeno je održavanje i edukativnih programa i radionica koji će učesnima pružiti mogućnost da povedu diskusiju i nauče nešto novo o važnosti zdravog života, fer-pleju, borbi protiv dopinga, borbi protiv diskriminacije, važnosti bavljenja sportom, i dr.



Zanimljivosti - Zimske Olimpijske igre mladih:

- Sledeće 4. Zimske Olimpijske igre mladih održaće se u Dakaru 2022. godine.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 09.01.2020. do 22.01.2020.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Olimpijski komitet Švajcarske; Međunarodni Olimpijski komitet (MOK)
Mesto: Lozano (Švajcarska)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: https://www.lausanne2020.sport/en
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...