x

Zapaljen Olimpijski plamen 3. Zimskih Olimpijskih igara mladih

Zapaljen Olimpijski plamen 3. Zimskih Olimpijskih igara mladih

Olimpijski plamen koji će goreti na Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje će biti održane od 09. do 22. januara 2020. u Lozani, svečano je zapaljen u Atini. Kako nalaže drevna tradicija, plamen je upaljen zracima sunca na mermernom stadionu gde su 1896. održane prve moderne Olimpijske igre i goreće sve do početka Igara. 


3. Zimske Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 09. do 22. januara 2020. godine, u Lozanu (Švajcarska), u organizaciji Olimpijskog komiteta Švajcarske i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).



Prva stanica Olimpijske baklje biće Lozana, dok će zvanična turneja započeti 21. septembra kada će baklja obići svih 26 švajcarskih kantona i napraviti ukupno 45 stanica tokom svog tromesečnog putovanja. Svečanosti su prisustvovali čelnici Međunarodnog olimpijskog komiteta kao i predstavnici organizacionog komiteta Lozana2020.


„Ovaj olimpijski plamen inspirisaće mlade sportiste da sa još većim entuzijazmom treniraju za predstojeće igre. Putovanje plamena širom zemlje pomoći će da se istakne i proslavi sve što Švajcarska može da ponudi.“ Istakla je predstavnica Međunarodnog olimpijskog komiteta Danka Bartekova. (Izvor: OKS)


Datum: 01.10.2019. Autor: OKS

PROČITAJTE JOŠ...