US Open 2019

Otvoreno prvenstvo Amerike, popularni US Open održaće se u periodu od 19. avgusta do 08. septembra 2019. godine, u Njujorku (SAD), u organizaciji Teniskog saveza SAD-a.


US Open se igra na tvrdoj podlozi-betonu i predstavlja najveći teniski turnir na američkom tlu. Prvi turnir održan je davne 1881. godine i tada su na njemu igrali isključivo muškarci. Prvi ženski turnir odigran je 1887.


Četvrti Gren Slem sezone igraće se na terenima Nacionalnog teniskog centra Bili Džin King (eng. Billie Jean King), u Njujorku (SAD).


KO? 139. US Open

ŠTA? tenis, gren slem

KAD? 19. avgust - 08. septembar 2019. 

GDE? Njujork (SAD)


Programom US Opena predviđena su takmičenja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji; singl (u muškoj i ženskoj konkurenciji); parovi (muški, ženski i mešoviti). Takođe, programom turnira predviđeno je i održavanje takmičenja u invalidskim kolicima za takmičare sa invaliditetom.


Najbogatiji nagradni fond u istoriji US Open-aZanimljivosti:

- Ovogodišnji US Open predstavlja 139. izdanje ovog turnira.

- Ukupan nagradni fond 139. US Opena iznosiće preko 57 miliona dolara.

- Prodaja ulaznica za US Open 2018. godine obavljaće se putem sajta https://www.usopen.org/en_US/tickets/index.html?promo=topnav

- Branioci titule sa prošlogodišnjeg turnira su: Novak Đoković u muškom singlu; N. Osaka u ženskom singlu; M. Bryan i J. Sock u muškom dublu; A. Barty i C. Vandeweghe u ženskom dublu; B. Mattek-Sands i J. Murray u miks dublu.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 19.08.2019. do 08.09.2019.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Teniski savez SAD
Mesto:
Njujork (SAD)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.usopen.org
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...