Podgorički maraton 2018

25. Podgorički maraton održaće se u nedelju, 28. oktobra 2018. godine, u Podgorici (Crna Gora), u organizaciji Atletskog kluba Maraton Podgorica, a pod pokroviteljstvom Grada Podgorice i Opštine Danilovgrad.


Ovogodišnji Podgorički maraton održaće se na kružnoj, asfaltnoj i ravnoj stazi bez uspona,na relaciji Podgorica - Golubovci - Tuzi - Podgorica, sa početkom u 09:00 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Crne Gore.


Programom Podgoričkog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maraton (42.195 km); Polumaraton (21 km); Trka zadovoljstva (5 i 8 km). Takođe, programom manifestacije predviđeno je da start i cilj budu na Trgu Republike (ispred PC Elmag) u Podgorici.


KO? 25. Podgorički maraton

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 28. oktobar 2018.

GDE? Podgorica (Crna Gora)


Pravo učešća na Podgoričkom maratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, u nekoj od odgovarajućih starosnih kategorija, * Polumaraton i trke zadovoljstva trče se u apsolutnoj kategoriji.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Podgoričkom maratonu obavljaće se do 25.10.2018. godine, putem online formulara http://www.maraton.co.me/prijava/prijava3.php

Za najuspešnije takmičare/ke Podgoričkog maratona predviđene su nagrade u vidu pehara, medalja, diploma i novčanih nagrada; Prvih 250 takmičara po plasmanu na 5km dobiće prilikom ulaska na cilj učesničke medalje; Prvih 250 takmičara po plasmanu na 8km dobiće prilikom ulaska na cilj učesničke medalje.

Napomena:

 • Startna lista prijavljenih takmičara/ki biće istaknuta na sajtu http://www.maraton.co.me

 • Prijavni centar za maraton i polumaraton se nalazi u u hotelu City“ i počeće sa radom u subotu 27.10.2018 od 10.00-21.00h, gdje su takmičari obavezni da se prijave lično i podignu startne brojeve za takmičenje.

 • Autobus za Danilovgrad koji će prevesti učesnike/ce na start polumaratona polazi u 09:15 sati iz ulice "Slobode" - ispred poslovnice Hipotekarne Banke.

 • Svi učesnici maratona koji istrče maraton dobijaju: medalju, diplomu, majcu maratona, kesu maratona, lanč paket sa osvježenjem.

 • Svi učesnici u polumaratonu dobijaju: medalju, diplomu, kesu maratona i majicu maratona.

 • Prvih 250 takmičara koji budu prijavljeni po redosledu za za trke na 5 i 8 km, i objavljeni su u Startnoj listi prilikom preuzimanja startnih brojeva u Prijavnom centru dobiće majice maratona.

 • Učesnici/ce trke dobijaju elekronski čip, koji se dobija uz startni broj tako da će vrijeme automatski biti mereno za svakog učesnika i na kraju biti objavljeno u okviru zvaničnih rezultata.

 • Za istrčani rekord u maratonu kod žena nagrada je 2.000 eura, a kod muškaraca je 3.000 eura; Za istrčani rekord u polumaratonu nagrada je 200 eura; Za istrčani rekord Crne Gore u maratonu kod žena i muškaraca nagrada je 500 €.

 • Organizovan ručak na platou parkinga hotel "CITY".

 • Dodela novčanih nagrada za sve kategorije u Prijavnom centru u Skolskom centru "Sergije Stanic" (nalazi se neposredno uz hotel "City"


Program 25. Podgoričkog maratona:

Nedelja, 28. oktobar 2018.

 • 09:00 - Start Maratona i trke zadovoljstva

 • 10:30 - Start Polumaratona iz Danilovgrada

 • 13:30 - Proglašenje pobednika

 • 15:30 - Organizovan ručak

 • 17:00 - Dodela novčanh nagradaAutor: Marko Skorić
Održavanje: od 28.10.2018. do 28.10.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Atletski klub Maraton
Mesto:
Podgorica (Crna Gora)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
maraton@t-com.me
Web sajt:
http://www.maraton.co.me

Facebook:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Dunavski polumaraton 2018
+ Plivački miting Sprint 2018
+ Novosadski maraton 2018
+ Zrenjaninski polumaraton 2018
+ Beogradski polumaraton 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...