x

Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba 2018

Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba 2018

11. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba održaće se u periodu od 29. septembra do 03. oktobra 2018. godine, u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Pokreta Trećeg doba Srbije, u saradnji sa Savezom penzionera Srbije, Ministarstvom za omladinu i sport Srbije, Sportskim savezom Srbije i Opštinom Vrnjačka Banja.


Ovogodišnja Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja se održava pod sloganom „za aktivnu i kreativnu starost“ održaće se u Vrnjačkoj Banji.


Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti. Duhovno i fizičko kretanje nerazdvojni su deo olimpijskog nasleđa kao najboljeg leka za uspešan i dostojanstven život čoveka usklađen sa unutrašnjim i spoljašnjim svetom. U celini gledano, Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba predstavlja novi odnos prema starosti i starenju, a time i promenu same uloge svih udruženja i organizacija starijih lica i penzionera. Ona predstavlja i oblik ostvarivanja bitnih ciljeva Nacionalne strategije o starenju i Nacionalne strategije o sportu, odnosno sportsko rekreativnih aktivnostima Vlade Republike Srbije, Madridskog međunarodnog akcionog plana o starenju (MIPAA) i ciljeva Svetske zdravstvene organizacije.


KO? 11. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

ŠTA? sport, kultura, zdravlje

KAD? od 29. septembra do 03. oktobra 2018.

GDE? Vrnjačka Banja


Programom Olimpijade sporta zdravlja i kulture trećeg doba predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: brzo hodanje, šah, streljaštvo, pikado, fudbal, košarka, ribolov. Svečano otvaranje olimpijade održaće se 29.09.2018. godine, na Trgu promenade, ispred male fontane ili u Kongresnom centru (u zavisnosti od vremenskih prilika), u 17:00 časova, uz prisustvo svih učesnika ove Olimpijade, kao i drugih zvanica.


Takođe, programom manifestacije predviđeno je održavanje i “Svečane sednice povodom međunarodnog dana starih” koja će se održati 01.10.2018. godine od 10:00 časova, kao i “Susret svih predsednika udruženja penzionera opština, gradova i pokrajina” koji će se održati 30.09.2018. godine, od 10:00 časova; ali improgrami iz oblasti kulture, zdravstva,


Pored toga, biće organizovane i aktivnosti u kojima mladi pomažu starijima i obrnuto: obuka starih od strane mladih u korišćenju savremenih mobilnih telefona, radionica za obuku za rad na računaru i radionica na kojoj bi stariji govorili mladima o svojim profesionalnim iskustvima, kao i zajedničke sportske aktivnosti.


Više informacija o Olimpijadi sporta zdravlja i kulture trećeg doba možete dobiti putem telefona +381 (0) 11 20 30 758 i +381 (0) 11 20 30 756


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 29.09.2018. do 03.10.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Pokret trećeg doba Srbije
Mesto: Vrnjačka Banja
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: info@olimpijada3d.org
Web sajt: http://olimpijada3d.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...