Plivački maraton Ada Međica 2018

Udruženje Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, predvođeni idejnim tvorcem i osnivačem, gospodinom Sašom Vasićem, organizuju treći po redu Međunarodni beogradski plivački maraton Ada Međica koji će se održati u nedelju, 12. avgusta sa početkom u 12:00 h na startnoj poziciji gornjeg špica prelepe ostrvske oaze Ade Međice.


Vođeni entuzijazmom osnivača ali i podrškom velikog broja donatora, među kojima se nalaze brojne kompanije ali i istaknuti pojedinci, poput predsednika upravnog odbora Ade Međice, gospodina Dobrivoja Tanasijevića, poznatijeg po pseudonimu Dan Tana, koji je zbog svog zalaganja proglašen i za doživotnog počasnog predsednika ovog plivačkog maratona, beogradski plivački maraton postao je jedan je od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a, a od ove godine uvršten je i u GSS GLOBAL SWIME SERIES – grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.


Po procenama organizatora, treći beogradski plivački maraton okupiće preko 100 takmičara koji će u mešovitoj konkurenciji oprobati svoje plivačke veštine u dve trke. Prva trka, namenjena rekreativcima, pliva se nizvodno i dugačka je 1,5 km, dok je druga trka namenjrna profesionalnim i polu profesionalnim plivačima i pliva se ceo krug oko Ade Međice, uzvodno i nizvodno u dužini od 2,5 km. Obe trke boduju se, kako  u SRB Open Watter Cup-u tako i u GSS Global Swime Series.


Takmičenje je otvorenog tipa, a među učesnicima će se naći i neka od zvučnih imena iz sveta daljinskog plivanja. Učesnici plivačkog maratona biće podeljeni u 17 starosnih kategorija. Najmlađi će se nadmetati u kategoriji od 10 do 12 godina, dok trenutno najstariji prijavljeni učesnik ima čak 80 godina. Maloletni takmičari mogu učestvovati isključivo uz saglasnost roditelja ili staratelja.


„Ovo jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno zbog čega predstavlja pravi izazov za učesnike ali je ujedno i najbezbednija staza za takmičenje u Srbiji“ – kaže osnivač i idejni tvorac, gospodin Saša Vasić, inače plivački maratonac sa iskustvom dugim preko 15 godina i prvi plivač koji je oplivao Adu Međicu.


Takmičari se mogu prijaviti popunjavanjem on line prijave na sajtu Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije http://www.openwaterswim-serbia.org.rs ili na licu mesta u nedelju, 12. avgusta do 11:00 h.


Za sve učesnike i ljubitelje daljinskog plivanja obezbeđen je prevoz do Ade Međice sa pontona na Savskom keju koji se nalazi na samom kraju Gandijeve ulice, između blokova 70 i 44 i koji će na dan maratona saobraćati bez prestanka. Takmičarima je za simboličnu kotizaciju obezbeđen i lekarski pregled, ručak, piće, majica, medalja u kategoriji i medalja za isplivan maraton kao i lanč paket po izlasku iz vode. Najbolje očekuju i vredne novčane nagrade. Medicinsku i tehničku podršku obezbeđuje organizator.


Autor: Ljiljana Vukotić Održavanje: od 12.08.2018. do 12.08.2018.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Plivački maraton Ada Međica 2018

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Savez za daljnsko - maratonsko i masters plivanje Srbije
Mesto:
Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.openwaterswim-serbia.org.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...