Održan 3. Međunarodni plivački maraton Ada Međica

"Udruženje Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije uspešno je organizovan treći po redu Međunarodni beogradski plivački maraton na Adi Međici.

Preko 12O učesnika odmerilo je snage u 17 starosnih kategorija što je ujedno i dosadašnji rekord u broju prijavljenih takmičara.

Prva trka plivala se nizvodno u dužini od 1,5 km, a na startnoj poziciji gornjeg špica Ade Međice našlo se oko 40 plivača različitih uzrasta.

U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Reka Varga iz plivačkog kluba Swim Star Bečej sa postignutim vremenom od 15 minuta 29 sekundi 3 stotinkom, drugo mesto zauzela je Adel Tandi, iz plivačkog kluba Kanjiža, a treće mesto Tamara Mesaroš,takođe iz plivačkog kluba Kanjiža.

U muškoj konkurenciji, u trci na 2,5 km prvo mesto zauzeo je Farkaš Tamaš iz plivačkog kluba "Maraton" Bačka Topola, drugo mesto pripalo je Nikoli Adžiću iz Plivačkog kluba 11. april Beograd, dok je Boško Adžić, takođe iz plivačkog klluba 11. april Beograd, osvojio treće mesto.

U ženskoj konkurenciji na 2,5 km, u trci koja se plivala i uzvodno i nizvodno i podrazumevala je ceo jedan oplivani krug oko ostrva Ada Međica, prvo mesto osvojila je talentovana Jelena Jačanski - plivački klub Vojvodina Novi Sadsa vremenom 35 minuta 44 sekindi 5 stotinki, drugo mesto pripalo je Nataši Kekić iz plivačkog kluba Swim Star iz Bečeja, dok je treće mesto osvojila mlada Mina Mastilović iz plivačkog kluba Spartak Prozivka.

Najmlađi takmičar na ovogodišnjem plivačkom maratonu bio je desetogodišnji Aleksa Maksimović, dok je najstariji plivač bio gost iz Mađarske, Deže Melkum koji je nedavno napunio 81 godinu."

Datum: 14.08.2018. Autor: Ljiljana Vukotić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...