MTB Maraton Balkan Extreme 2018

Drugu godinu zaredom,  biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi,  iz Srbije i zemalja u okruženju, će imajti priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na MTB maratonu „Balkan Extreme 18“, čije start je ove godine 05.08.2018.

Prošlogodišnji maraton okupio je više od 100 biciklista iz Srbije, Bugarske,Grčke, Makedonije i Crne Gore. Maraton se održava na terenima planina  Ostrozub , Čobanac i Bukova Glava, a prolazi kroz mala i retko naseljena mesta kao što su Ravna Gora,  Donja i Gornja Lopušnja, Kozilo, Jakovljevo, Donje Gare, Vus i druga.

MTB maratonu „Balkan Extreme 18“ je izvanredan  doživljaj, gde možete  voziti bicikl po planinskim predelima i  uživati u svežem vazduhu, mirisu četinara, hrastova i  bukvi, šumskog bilja i planinskih livada .Čućete samo šum  drveća i zvuk točkova svog bicikla, sjedinjene sa otkucajima svoga srca,  koje vas goni ka cilju i pobedi. Doživećete nezaboravno iskustvo penjaući  se krivudavim šumskim putevima i osvajati vrhove sa kojih se pruža izuzetan pogled. Osetićete  uzbuđenje spuštajući se strmim, uzanim stazama i imati priliku da se osvežite hladnom vodom, dok prolazite  preko izvora i potoka.

KO? MTB Maraton Balkan Extreme 2018

ŠTA? mtb trka, mtb maraton

KAD? 05 avgust 2018.

GDE? Vlasotince

U zavisnosti od nivoa spremnosti možete se opredeliti za jednu od tri trke, na tri različite staze       

  • Mali maraton - 27 km - 1300 mnv

  • Srednji maraton - 50 km - 1900 mnv

  • Veliki Maraton - 75km - 2900mnv

Staze su  kreirane i odabrane tako da ih mogu voziti kako dobro uvežbani profesionalci, tako i samostalni  rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i ljubitelji prirode. Na učesnicima je da odabiru stazu koju će  voziti, a organizatori će se potruditi da ih urede i pripreme tako da svi učesnici maratona odu zadovoljni i sa osmehom na licu. I naravno,  da dođu i sledeće godine.

Staze će biti obeležene markerima, zastavicama i posebno dizajniranim tablama koje će služiti kao orjentir, a sve sa ciljem komfornog i bezbednog kretanja. Za bezbednost  će se brinuti i redari, kao i dežurna ekipa hitne pomoći, ukoliko za to bude potrebe.

Iz udruženja „Balkan Extreme“  koje je organizator maratona, naglašavaju da je ovo prvenstveno vožnja za dušu, ali  napominju i da učesnike očekuju i vredne nagrade. Ipak, i to to nije sve, nešto će ostati  i kao izneneađenje.

Prijave za ovogodišnji MTB  Maraton „Balkan Extreme 18“ na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegXRRIsCyIMrf9p6CkrDbGX3d1wI_ChfeGMMEgve3pJIqz_w/viewform  uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske. Najave stižu iz Bosne, Crne Gore, pa i  Hrvatske. To govori da sve veći broj poklonika biciklizma žele da se oprobaju u ovoj nesvakidašnjoj avanturi , avanturi koja će se rado iščekivati i tokom narednih godina.

Za učesnike maratona predviđena je kotizacija, koja  uključuje oficijenlu majicu maratona, organizaciju maratona, startni broj, mapu staze, GPS  snimak staze, okrepu tokom maratona, ručak i osveženje na kraju . Prijave na dan starta su takođe moguće, ali pod određenim uslovima i sa nešto drugačijim startnim paketom.

Sve informacije mogu se dobiti na zvaničnom sajtu  www.clubbalkanextreme.com  i na Fejsbuk  stranici https://www.facebook.com/events/206641046555446/  


Autor: Marina Nešić Održavanje: od 05.08.2018. do 05.08.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Club-Balkan Extreme Vlasotince
Mesto:
Vlasotince
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.clubbalkanextreme.com
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...