x

MTB Maraton Balkan Extreme 2018

MTB Maraton Balkan Extreme 2018

Drugu godinu zaredom,  biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi,  iz Srbije i zemalja u okruženju, će imajti priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na MTB maratonu „Balkan Extreme 18“, čije start je ove godine 05.08.2018.

Prošlogodišnji maraton okupio je više od 100 biciklista iz Srbije, Bugarske,Grčke, Makedonije i Crne Gore. Maraton se održava na terenima planina  Ostrozub , Čobanac i Bukova Glava, a prolazi kroz mala i retko naseljena mesta kao što su Ravna Gora,  Donja i Gornja Lopušnja, Kozilo, Jakovljevo, Donje Gare, Vus i druga.

MTB maratonu „Balkan Extreme 18“ je izvanredan  doživljaj, gde možete  voziti bicikl po planinskim predelima i  uživati u svežem vazduhu, mirisu četinara, hrastova i  bukvi, šumskog bilja i planinskih livada .Čućete samo šum  drveća i zvuk točkova svog bicikla, sjedinjene sa otkucajima svoga srca,  koje vas goni ka cilju i pobedi. Doživećete nezaboravno iskustvo penjaući  se krivudavim šumskim putevima i osvajati vrhove sa kojih se pruža izuzetan pogled. Osetićete  uzbuđenje spuštajući se strmim, uzanim stazama i imati priliku da se osvežite hladnom vodom, dok prolazite  preko izvora i potoka.

KO? MTB Maraton Balkan Extreme 2018

ŠTA? mtb trka, mtb maraton

KAD? 05 avgust 2018.

GDE? Vlasotince

U zavisnosti od nivoa spremnosti možete se opredeliti za jednu od tri trke, na tri različite staze       

  • Mali maraton - 27 km - 1300 mnv

  • Srednji maraton - 50 km - 1900 mnv

  • Veliki Maraton - 75km - 2900mnv

Staze su  kreirane i odabrane tako da ih mogu voziti kako dobro uvežbani profesionalci, tako i samostalni  rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i ljubitelji prirode. Na učesnicima je da odabiru stazu koju će  voziti, a organizatori će se potruditi da ih urede i pripreme tako da svi učesnici maratona odu zadovoljni i sa osmehom na licu. I naravno,  da dođu i sledeće godine.

Staze će biti obeležene markerima, zastavicama i posebno dizajniranim tablama koje će služiti kao orjentir, a sve sa ciljem komfornog i bezbednog kretanja. Za bezbednost  će se brinuti i redari, kao i dežurna ekipa hitne pomoći, ukoliko za to bude potrebe.

Iz udruženja „Balkan Extreme“  koje je organizator maratona, naglašavaju da je ovo prvenstveno vožnja za dušu, ali  napominju i da učesnike očekuju i vredne nagrade. Ipak, i to to nije sve, nešto će ostati  i kao izneneađenje.

Prijave za ovogodišnji MTB  Maraton „Balkan Extreme 18“ na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegXRRIsCyIMrf9p6CkrDbGX3d1wI_ChfeGMMEgve3pJIqz_w/viewform  uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske. Najave stižu iz Bosne, Crne Gore, pa i  Hrvatske. To govori da sve veći broj poklonika biciklizma žele da se oprobaju u ovoj nesvakidašnjoj avanturi , avanturi koja će se rado iščekivati i tokom narednih godina.

Za učesnike maratona predviđena je kotizacija, koja  uključuje oficijenlu majicu maratona, organizaciju maratona, startni broj, mapu staze, GPS  snimak staze, okrepu tokom maratona, ručak i osveženje na kraju . Prijave na dan starta su takođe moguće, ali pod određenim uslovima i sa nešto drugačijim startnim paketom.

Sve informacije mogu se dobiti na zvaničnom sajtu  www.clubbalkanextreme.com  i na Fejsbuk  stranici https://www.facebook.com/events/206641046555446/  


Autor: Marina Nešić Održavanje: od 05.08.2018. do 05.08.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Club-Balkan Extreme Vlasotince
Mesto: Vlasotince
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.clubbalkanextreme.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...