Karate turnir Roda kup 2018
Karate turnir Roda kup (Memorijal Rajko Jovanović) održaće se u subotu, 19. maja 2018. godine, u Beogradu, u organizaciji Karate kluba Čukarički Roda i Beogradskog karate saveza.

Ovogodišnji karate turnir Roda kup održaće se u hali Ranko Žeravica (ul. Pariske Komune 20, Novi Beograd) u Beogradu, sa početkom u 10:00 časova, a u skladu sa pravilima Beogradskog karate saveza, Karate federacije Srbije i WKF-a.


Programom karate turnira Roda kup predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: kate pojedinačno, kate ekipno, borbe pojedinačno.


KO? Karate turnir Roda kup

ŠTA? karate, kate, borbe

KAD? 19. maja 2018.

GDE? Hala Ranko Žeravica (Beograd)


Pravo učešća na karate turniru Roda kup imaće svi zainteresovani takmičari registrovani u KFS za 2016/2017 sa važećim legarskim pregledom i osiguranjem, u nekoj od odgovarajućih starosnih i težinskih kategorija, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 1500 dinara za pojedinačna takmičenja, odnosno 2400 dinara za ekipna takmičenja.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na karate turniru Roda kup obavljaće se do srede, 16. maja 2018. godine, do 24h.


Napomena:

 • Proveru dokumentacije će vršiti delegat takmičenja. Inostrane ekipe koje žele da učestvuju na turniru treba da imaju: važeći lekarski pregled, osiguranje, dokument za identifikaciju i potvrdu nacionalnog saveza da su u sistemu WKF.

 • Pregled dokumenata 19. maja 2018. od 08:30 do 10:00h i za borbe od 12:00 do 13:30h.

 • Svi učesnici i članovi delegacija moraju imati zdravstveno i putno osiguranje. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju povrede.


- Propozicije kate -

 • WKF pravila za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore (modifikovana pravila za poletarce, pionire i nade)

 • U kategoriji poletaraca, pionira i nada u katama, takmičenje se odvija u šest klasa: clasa E (žuti pojas), clasa D (oranž pojas), clasa C (zeleni pojas), clasa B (plavi), clasa A (braon pojas) i Apsolutna kateg.

 • Takmičar može nastupiti samo za svoje godište, klasu i u apsolutnoj kategoriji.

 • Takmičari klase E i D (žuti i oranž pojas) izvode kate Taikiyoku 1-2-3 i Hean 1-2-3-4- 5 i mogu ih ponavljati u svakom trećem krugu (moraju da znaju najmanje dve kate), i katu ne smeju ponoviti za redom.

 • Takmičari u klasi C (zeleni pojas), izvode kate Hean 1-2-3-4-5 i Teki;mogu ponavljati katu u svakom 4 krugu (moraju znati najmanje tri kate), i katu ne smeju ponoviti za redom.

 • Takmičari u klasi B (plavi pojas), izvode kate Hean 1-2-3-4-5, Teki i majstorske, u svakom krugu nova kata, s tim da u meču za medalju mogu da ponove katu iz eliminacija, ali ne za redom.

 • Takmičari u klasi A (braon pojas) izvode majstorske kate, u svakom krugu nova kata, a u meču za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne za redom.

 • Takmičari u apsolutnom nivou kod uzrasne kategorije nada izvode majstorske kate, u svakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno istu. Kod uzrasne kategorije poletaraca, takmičari izvode predučeničke i učeničke kate, i mogu ponavljati katu u svakom četvrtom krugu (moraju znati najmanje tri kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno dok kod uzrasne kategorije pionira takmičari izvode predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate, usvakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

 • Takmičenje u katama pojedinačno za mlađe uzraste se odvija istovremenim nastupom takmičara AKA i AO, nakon čega sudije proglašavaju pobednika.

 • U kata timu, jedan od članova tima može biti iz prve mlađe uzrasne kategorije.

 • Kata tim poletaraca i pionira ne rade bunkai.


- Propozicije borbe -

 • WKF pravila za kadete, juniore, ml. seniore, seniore (modifikovana pravila za poletarce, pionire i nade)

 • deca – meč traje 1 min. 30 sec.

 • Obavezna zaštitna oprema: sve kategorije - rukavice (crvene/plave), guma za zube, štitnci za potkolenice i stopala (crveni/plavi), štitnik za telo, dok kod kadetkinja, juniorki, ml. seniorki i seniorki pored navedene opreme potreban je i štitnik za grudi.


Program takmičenja:

Subota, 19. maj 2018.

 • 10:00 - Početak takmičenja - kate

 • 13:00 - Početak takmičenja - borbeAutor: Marko Skorić
Održavanje: od 19.05.2018. do 19.05.2018.

FOTO GALERIJA
Ostale fotografije iz galerije: Karate turnir Roda kup 2013

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Karate klub Čukarički Roda; Beogradski karate savez
Mesto:
Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
kkroda@open.telekom.rs
Web sajt:
http://www.karateroda.org.rs

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Evropsko prvenstvo u rvanju 2018
+ Džudo turnir Trofej Vršca 2018
+ Balkansko prvenstvo u karateu za decu 2018
+ Bokserski turnir Beogradski pobednik 2018
+ Džudo turnir Nenad Cvetković - Cvele 2018

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Karate turnir Roda kup 2013

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...