Evropsko prvenstvo u rvanju 2018

Evropsko prvenstvo u rvanju održaće se u periodu od 30. aprila do 06. maja 2018. godine, u Kaspiysk-u (Rusija), u organizaciji Rvačkog saveza Rusije i UWW-a.


Evropsko prvenstvo u rvanju predstavlja glavno rvačko takmičenje koje se održava jednom godišnje u Evropi. Do 2005. godine, održavana su odvojena takmičenja za svaki stil, odnosno disciplinu. Prvo Evropsko prvenstvo u rvanju za žene održano je 1988. godine. Od 2005. godine, u okviru istog Evropskog prvenstva u rvanju održavaju se sve rvačke discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rvanju održaće se u Kaspiysk-u u Rusiji, uz učešće oko 300 takmičara/ki iz više od 30 zemalja, a u skladu sa pravilima UWW-a.

KO? Evropsko prvenstvo u rvanju

ŠTA? rvanje, slobodni stil, grčko-rimski stil

KAD? od 30. aprila do 06. maja 2018.

GDE? Kaspiysk (Rusija)


Programom Evropskog prvenstva u rvanju predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: Muškarci - rvanje slobodnim stilom; rvanje Grčko - Rimskim stilom; Žene - rvanje slobodnim stilom.

Pravo učešća na Evropskom prvenstvu u rvanju imaće svi zainteresovani i kvalifikovani takmičari/ke u kategoriji seniora i seniorki.

Prethodno Evropsko prvenstvo u rvanju održano je 2017. godine, u Novom Sadu (Srbija), a kao najuspešnije reprezentacije izdvojile su se: Rusija sa 16 medalja (5 zlatnih, 4 srebrne, 7 bronzanih); Turska sa 9 medalja (5 zlatnih, 1 srebrna, 3 bronzane); Azerbejdžan sa 8 medalja (2 zlatne, 3 srebrne, 3 bronzane);... Reprezentacija Srbije osvojila je 3 medalje (1 zlatnu, 1 srebrnu, 1 bronzanu).

Zlatnu  medalju za Reprezentaciju Srbije osvojio je Kristijan Fris (Grčko - Rimski stil do 59kg); Srebrnu medalju osvojio je Davor Štefanek (Grčko - Rimski stil do 66 kg); Bronzanu medalju osvojio je Aleksandar Maksimović (Grčko - Rimski stil do 71 kg).

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 30.04.2018. do 06.05.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Rvački savez Rusije
Mesto:
Kaspiysk (Rusija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
https://unitedworldwrestling.org

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2018
+ Svetsko prvenstvo u odbojci 2018
+ Evropsko prvenstvo u ragbiju 13 za juniore U19...
+ ECA Evropsko Prvenstvo u kajaku i kanuu 2018
+ Karate turnir Roda kup 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...