x

Evropsko prvenstvo u rvanju 2018

Evropsko prvenstvo u rvanju 2018

Evropsko prvenstvo u rvanju održaće se u periodu od 30. aprila do 06. maja 2018. godine, u Kaspiysk-u (Rusija), u organizaciji Rvačkog saveza Rusije i UWW-a.


Evropsko prvenstvo u rvanju predstavlja glavno rvačko takmičenje koje se održava jednom godišnje u Evropi. Do 2005. godine, održavana su odvojena takmičenja za svaki stil, odnosno disciplinu. Prvo Evropsko prvenstvo u rvanju za žene održano je 1988. godine. Od 2005. godine, u okviru istog Evropskog prvenstva u rvanju održavaju se sve rvačke discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rvanju održaće se u Kaspiysk-u u Rusiji, uz učešće oko 300 takmičara/ki iz više od 30 zemalja, a u skladu sa pravilima UWW-a.

KO? Evropsko prvenstvo u rvanju

ŠTA? rvanje, slobodni stil, grčko-rimski stil

KAD? od 30. aprila do 06. maja 2018.

GDE? Kaspiysk (Rusija)


Programom Evropskog prvenstva u rvanju predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: Muškarci - rvanje slobodnim stilom; rvanje Grčko - Rimskim stilom; Žene - rvanje slobodnim stilom.

Pravo učešća na Evropskom prvenstvu u rvanju imaće svi zainteresovani i kvalifikovani takmičari/ke u kategoriji seniora i seniorki.

Prethodno Evropsko prvenstvo u rvanju održano je 2017. godine, u Novom Sadu (Srbija), a kao najuspešnije reprezentacije izdvojile su se: Rusija sa 16 medalja (5 zlatnih, 4 srebrne, 7 bronzanih); Turska sa 9 medalja (5 zlatnih, 1 srebrna, 3 bronzane); Azerbejdžan sa 8 medalja (2 zlatne, 3 srebrne, 3 bronzane);... Reprezentacija Srbije osvojila je 3 medalje (1 zlatnu, 1 srebrnu, 1 bronzanu).

Zlatnu  medalju za Reprezentaciju Srbije osvojio je Kristijan Fris (Grčko - Rimski stil do 59kg); Srebrnu medalju osvojio je Davor Štefanek (Grčko - Rimski stil do 66 kg); Bronzanu medalju osvojio je Aleksandar Maksimović (Grčko - Rimski stil do 71 kg).

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 30.04.2018. do 06.05.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Rvački savez Rusije
Mesto: Kaspiysk (Rusija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: https://unitedworldwrestling.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...