Krosminton turnir Srbija open 2018

Međunarodni krosminton turnir serije 500 poena, pod nazivom “Srbija open” (eng. Serbian open) održaće se u subotu i nedelju, 08. i 09. septembra 2018. godine, u Somboru, u organizaciji SBC Speeder Sombor.


Krosminton jedan je od najmlađih sportova na svetu, koji nastao je 2008. godine u Nemačkoj. Kao što mu i samo ime kaže, predstavlja kombinaciju elemenata tri sporta – tenisa, skvoša i badmintona, sa pojednostavljenim pravilima i bez mreže. Krosminton se igra na terenu koji odgovara polovini teniskog terena, lakim reketima. “Loptica” (spider) je kao ona u badmintonu ali je znatno teža i neuporedivo brža, prebacuje se između igrača koji brane svoj deo terena kvadratnog oblika stranica 5,5 metara, jedno nasuprot drugom s tim da se, za razliku od ostalih srodnih sportova, polja ne dodiruju već su jedno od drugog odvojena 12,8 metara. Cilj igre je dobaciti lopticu do igrača na suprotnom polju. Ukoliko loptica padne van protivnikovog polja, protivnik dobija jedan poen. Oba igrača imaju pravo zakoračiti bilo gde unutar ili izvan svog polja za igru tokom dodavanja i vraćanja loptice. Igra je završena kada jedan od igrača ima najmanje 16 poena i bar dva poena prednosti u odnosu na protivnika. Nakon svake završene runde, igrači menjaju strane. Krosminton važi za najdinamičniji sport koji se igra sa reketom, budući da “loptica” (spider) dostiže brzine između 200 i 300 km/h.


KO? Međunarodni krosminton turnir - Srbija open

ŠTA? krosminton, turnir, takmičenje u krosmintonu

KAD? 08. i 09. septembra 2018.

GDE? Orange Arena (Sombor)


Ovogodišnji krosminton turnir Srbija open održaće se na terenima balona Orange Arena (ul.  Bezdanski putu br.135) u Somboru.

Programom krosminton turnira Srbija open predviđena su pojedinačna takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i takmičenje mešovitih parova.


Pravo učešća na krosminton turniru Srbija open imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih starosnih kategorija: O40, O50, Seniori, U12, U14, U18, u muškoj i ženskoj konkurenciji.


Na prethodno održanom krosminton turniru Srbija open nastupilo je oko 100 takmičara/ki, iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Slovačke, Švajcarske i Srbije, među kojima je bilo čak sedmoro aktuelnih prvaka sveta i još četrnaestoro osvajača medalja sa Svetskog prvenstva.


Više informacija o krosminton turniru Srbija open možete dobiti putem telefona +381 (0) 62 8423066 i +381 (0) 65 3483467.Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 08.09.2018. do 09.09.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
SBC Speeder Sombor
Mesto:
Sombor
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
sbcspeeder@gmail.com
Web sajt:
nije dostupno

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Srbija reli 2018
+ Outdoor Prvenstvo Srbije u streličarstvu 2018
+ Budisava beach volley turnir rekreativaca mix 4...
+ Evropsko prvenstvo u ragbiju 13 za juniore U19...
+ Krosminton turnir Sombor open 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...