x

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2017

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2017

60. Međunarodni bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u periodu od 23. do 25. novembra 2017. godine, u Beogradu, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda.


Zlatna rukavica, odnosno Meč šampiona je međunarodni bokserski turnir koji se svake godine sredinom novembra održava u Beogradu ili drugim većim gradovima u Srbiji. Godinama unazad “Zlatna rukavica” je simbol amaterskog boksa i prestižna srpska (eks ugoslovenska) nagrada za najboljeg boksera.

Čuveni „Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena -  Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.

Ovogodišnji bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u Beogradskoj areni (ul Bulevar Arsenija Čarnojevića 58 - Novi Beograd), u skladu sa pravilima Bokserskog saveza Srbije.

Programom bokserskog turnira Zlatna rukavica predviđena su takmičenja u u elitnoj kategoriji za muškarce. Očekuje se učešće boksera iz oko 20 zemalja. Takođe, programom turnira, finale “Zlatne rukavice” zakazano je za 25. november 2017. sa početkom od 19 časova u „Beogradskoj areni“, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz za sve ljubitelje plemenite veštine biće besplatan.
 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 23.11.2017. do 25.11.2017.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Bokserski savez Srbije
Mesto: Bokserski savez Srbije
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: box.serbia@gmail.com
Web sajt: http://www.sbf.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...