x

Bokseri Srbije spremni za velika dela u Areni

Bokseri Srbije spremni za velika dela u Areni

Počelo je odbrojavanje. Veliki bokserski spektakl, prestižni međunarodni turnir u boksu – „Zlatna rukavica“ koja slavi 60. rođendan ugledaće svetlost beogradske „Štark Arene“ od 23. do 25. novembra 2017. godine. Kvalifikacije će biti održane 23. i 24. novembra u maloj Areni, dok će sama finala biti održana pod svodovima bastiona srpskog sporta, velike „Štak Arene“ 25. novembra sa početkom u 19 časova.
Boks selekcija Srbije nakon dvonedeljnih priprema u Makedoniji, takmičenja na tradicionalnom i veoma cenjenom međunarodnom takmičenju u Skoplju – „Zlatnom gongu“ gde su uzeli tri zlata i dva srebra, finiš priprema odradila je na Zlatiboru i stigla u prestonicu naše zemlje gde će se u beogradskoj „Štark Areni“ boriti za naslov šampiona.
Na konferenciji koja je održana u TC Rajićeva u Beogradu (butiku Rancco) medijima su se obratili predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, legenda našeg boksa i bivši osvajač „Zlatne rukavice“ Dragomir Vujković, trener naše selekcije Milan Piperski, kapiten reprezentacije Srbije Vladan Babić i reprezentativac Veljko Gligorić.
Jubilarna 60. „Zlatna rukavica“ ugostiće oko dvadeset zemalja iz celog sveta, među njima i selekcije Kine i Rusije. Predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održava ovaj spektakl. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.
Gligorić je svestan da mora maksimalno biti spreman i zbog protivnika, ali još više zbog domaćeg terena i publike koji će, siguran je, do poslednjeg mesta ispuniti halu i bodriti srpski tim do konačnog uspeha.
„Svi smo jako motivisani za ovo takmičenje jer boksujemo pred našom publikom i navijačima, prvi put boks scena stiže u beogradsku „Arenu“ i jedino što mogu obećati je da će prisustvovati pravom bokserskom spektaklu. Svesni smo važnosti „Zlatne rukavice“, za ovo takmičenje smo mnogo radili, vredno vežbali i na Zlatiboru finalizirali pripreme koje su bile veoma naporne. Određena količina asdrenalina, koja je bila evidentna tokom priprema, kako se bliži meč postaje sve jača. Ali treme nema. Svesni smo svoje snage i koliko možemo, a uz to ni jednog trenutka nećemo potceniti protivnike. Publika će nas nositi, to je sigurno i zato ih pozivamo da u što većem broju dođu 25. novembra i ispune beogradsku „Štark Arenu“ – istakao je reprezentativac Srbije Gligorić.
Legenda našeg boksa i bivši osvajač „Zlatne rukavice“ Dragomir Vujković istakao je da veruje da je ovo početak povratka boksa u Srbiji na veliku scenu.
“Istorija boksa u našoj zemlji je bogata i vredna. Živelo se za dan kada se izlazilo u ring i demonstitrala snaga i sva raskoš ovog plemenitog sporta. Bili smo bokserska sila, imali smo naše zlatno doba kada smo u Evropi i svetu bili jedni od najjačih u ovom sportu, kada su nas sve ostale sile respektovale. Zlatno doba smo imali i verujem da ćemo sa ovim novim sjajnim momcima doživeti novo, da ćemo se vratiti na svetsku mapu najjačih timova” – zaključio je Vujković.
Podsećanja radi, čuveni „ Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957.godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena - Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.
Direktan prenos mečeva naći će se na TV stanici Sportklub koja pokriva celu bivšu Jugoslaviju.


Datum: 23.11.2017. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...