x

Beogradska biciklijada 2017

Beogradska biciklijada 2017 Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Tradicionalna Beogradska biciklijada održaće se u nedelju, 14. maja 2017. godine, u Beogradu, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Beograd, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.


Beogradska biciklijada je sportska manifestacija rekreativnog biciklizma koja promoviše zdrav i aktivan stil života uz redovnu i bezbednu vožnju svih tipova bicikala. Cilj  Beogradske biciklijade jeste da promoviše rekreaciju i zdrav život, da ukaže da vožnja bicikla osim što doprinosi jačanju kondicije, može da doprinese smanjenju saobraćajnih gužvi u gradu.

Ovogodišnja Beogradska biciklijada koja se održava pod motom “Bezbedni na biciklu” važi za jednu od najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda i ovog proleća okupiće ljubitelje biciklizma i zdravog načina života u laganoj vožnji gradskim ulicama. Očekuje se da se profesionalnim biciklistima, koji će biti na čelu kolone, priključi više hiljada građana svih uzrasta, kao što je bio slučaj i prethodnih godina.

Programom Beogradske biciklijade predviđena je lagana vožnja gradskim ulicama, sa početkom u 11 časova, na relaciji od Trga Republike (start) do prvog cilja (biciklistička staza kod Beograda na vodi) gde će na bini biti održan program, obraćanje generalnog sponzora, nagradna lutrija (bicikli, turističke i sportske nagrade, itd), muzička dobrodošlica rok grupe, podela osvežavajućih napitaka, rekreativni program za decu. Program se završava oko 13h. Nakon toga vožnja će se nastaviti biciklističkom stazom do Ade Ciganlije, gde će biti priređen rekreativni program.

Pravo učešća na Beogradskoj biciklijadi imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti.

Napomena:

  • Trasa vožnje -  Trg Republike, Makedonska ulica, Dečanska ulica, Terazijski tunel, Brankova ulica, preko Brankovog mosta, Bulevar Mihajla Pupina, Aleksandra Dubčeka, Karađorđeva, Bulevar Nikole Tesle, Brankov most, Pop Lukina, Crnogorska, Karađorđeva, Hercegovačka do skretanja na biciklističku stazu pored Beograda na vodi, odakle se nastavlja stazom do Ade Ciganlije.
  • Svi učesnici dobiće neophodne savete o pravilnoj i bezbednoj vožnji, nakon čega će krenuti u rekreativnu vožnju uz pratnju saobraćajne policije.

Program manifestacije:
Nedelja, 14. maj 2017.
  • 10:30 - Informativno - zabavni program
  • 11:00 - Start biciklijade

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 14.05.2017. do 14.05.2017.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Asocijacija „Sport za sve“ Beograd
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1: +381 11 26 43 2
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: sportaso@sbb.rs
Web sajt: http://www.sportzasvebeograd.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...