x

Beogradska biciklijada 2020

Beogradska biciklijada 2020 Foto: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Tradicionalna Beogradska biciklijada održaće se u nedelju, 17. maja 2020. godine, u Beogradu, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Beograd, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.


Beogradska biciklijada je jedna od najpoznatijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, koja je započeta pre više od 35 godina u organizaciji "Ilustrovane politike" i biciklističkih radnika Beograda. Beogradska biciklijada predstavlja sportsku manifestaciju rekreativnog biciklizma koja promoviše zdrav i aktivan stil života uz redovnu i bezbednu vožnju svih tipova bicikala. Cilj  Beogradske biciklijade jeste da promoviše rekreaciju i zdrav život, da ukaže da vožnja bicikla osim što doprinosi jačanju kondicije, može da doprinese smanjenju saobraćajnih gužvi u gradu.


Organizatori Beogradske Biciklijade žele da ovom manifestacijom upute nekoliko vrednih poruka:

- Biciklom do zdravlja - važnost redovne fizičke rekreacije kroz rekreativni biciklizam kao promocija aktivnog i zdravog života.

- Biciklom do posla – po uzoru na mnoge evropske prestojnice.

- Ekološka dimenzija rekreativnog biciklizma

- Turistička promocija Beograda

- Bezbedni na biciklu 


Ovogodišnja Beogradska biciklijada koja važi za jednu od najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, i ovog proleća, okupiće ljubitelje biciklizma i zdravog načina života u laganoj vožnji gradskim ulicama. Očekuje se da se profesionalnim biciklistima, koji će biti na čelu kolone, priključi više hiljada građana svih uzrasta, kao što je bio slučaj i prethodnih godina.


KO? Beogradska biciklijada 2020

ŠTA? biciklijada, biciklizam

KAD? 17. maj 2020.

GDE? Trg Republike (Beograd)


Programom Beogradske biciklijade predviđena je lagana biciklistička vožnja od Trga Republike (start u 11h), sledećim ulicama: Makedonska, Dečanska,  Terazijski tunel, Brankova, preko Brankovog mosta, Bulevar Mihajla Pupina, Kružni tok, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Mosta na Adi, Radnička, Ada Ciganlija, do cilja kod centralnih sportskih terena, gde će se na bini održati zabavno muzički program, uz dodelu nagrada sponzora i organizatora.


Pravo učešća na Beogradskoj biciklijadi imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti.


Napomena:

- Svi učesnici dobiće neophodne savete o pravilnoj i bezbednoj vožnji, nakon čega će krenuti u rekreativnu vožnju uz pratnju saobraćajne policije.


Program manifestacije:
Nedelja, 17. maj 2020.

- 10:30 - Informativno - zabavni program

- 11:00 - Start biciklijade 


Više informacija o Beogradskoj biciklijadi možete dobiti putem telefona +381 (0) 11 2643 296 i/ili imejla sportaso@sbb.rs


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 17.05.2020. do 17.05.2020.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Asocijacija Sport za sve Beograd
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: sportaso@sbb.rs
Web sajt: http://www.sportzasvebeograd.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...