x

Beogradska biciklijada 2018

Beogradska biciklijada 2018 Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Tradicionalna Beogradska biciklijada održaće se u nedelju, 20. maja 2018. godine, u Beogradu, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Beograd, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.


Beogradska biciklijada je jedna od najpoznatijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, koja je započeta pre više od 35 godina u organizaciji "Ilustrovane politike" i biciklističkih radnika Beograda. Beogradska biciklijada predstavlja sportsku manifestaciju rekreativnog biciklizma koja promoviše zdrav i aktivan stil života uz redovnu i bezbednu vožnju svih tipova bicikala. Cilj  Beogradske biciklijade jeste da promoviše rekreaciju i zdrav život, da ukaže da vožnja bicikla osim što doprinosi jačanju kondicije, može da doprinese smanjenju saobraćajnih gužvi u gradu.


Ovogodišnja Beogradska biciklijada koja važi za jednu od najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, i ovog proleća, okupiće ljubitelje biciklizma i zdravog načina života u laganoj vožnji gradskim ulicama. Očekuje se da se profesionalnim biciklistima, koji će biti na čelu kolone, priključi više hiljada građana svih uzrasta, kao što je bio slučaj i prethodnih godina.


KO? Beogradska biciklijada 2018

ŠTA? biciklijada, biciklizam

KAD? 20. maja 2018.

GDE? Trg Republike (Beograd)


Programom Beogradske biciklijade predviđena je lagana vožnja gradskim ulicama, sa početkom u 11 časova, na relaciji od Trga Republike (start) do prvog cilja (biciklistička staza kod Beograda na vodi) gde će na bini biti održan program, obraćanje generalnog sponzora, nagradna lutrija (bicikli, turističke i sportske nagrade, itd), muzička dobrodošlica rok grupe, podela osvežavajućih napitaka, rekreativni program za decu. Nakon toga vožnja će se nastaviti biciklističkom stazom do Ade Ciganlije, gde će biti priređen rekreativni program.

Pravo učešća na Beogradskoj biciklijadi imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti. 

Napomena:

  • Trasa vožnje -  Makedonska ulica, Dečanska ulica, Terazijski tunel, Brankova ulica, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, Kružni tok, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Most na Adi, Radnička ulica, Ada Ciganilja (cilj kod centralnih sportskih terena).

  • Svi učesnici dobiće neophodne savete o pravilnoj i bezbednoj vožnji, nakon čega će krenuti u rekreativnu vožnju uz pratnju saobraćajne policije.

Program manifestacije:
Nedelja, 20. maj 2018.

  • 10:30 - Informativno - zabavni program

  • 11:00 - Start biciklijade


Više informacija o Beogradskoj biciklijadi možete dobiti putem telefona +381 (0) 11 2643 296 i/ili imejla sportaso@sbb.rs


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 20.05.2018. do 20.05.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Asocijacija „Sport za sve“ Beograd
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: sportaso@sbb.rs
Web sajt: http://www.sportzasvebeograd.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...