x

Prvenstvo Grada Niša u tekvondou 2014

Otvoreno prvenstvo Grada Niša u tekvondou održaće se u nedelju, 21. decembra 2014. godine, u Nišu, u organizaciji Tekvondo kluba Tabu, a u saradnji sa Tekvondo savezom Grada NIša i Tekvodno asocijacijom Srbije (TAS).

Ovogodišnje prvenstvo Grada Niša u tekvondou održaće se u Sportskom centru Čair u Nišu, sa početkom, u 10:00 časova, a u skladu sa pravilima Tekvondo asocijacije Srbije (TAS) i WTF-a.

Programom prvenstva Grada Niša u tekvondou predviđena su takmičenja u sledećim disiciplinama: borbe pojedinačno, borbe ekipno, forme pojedinačno, borbe ekipno. Takođe, programom manifestacije, registracija i merenje takmičara/ki predviđeno je u periodu od 08:00 do 09:30 časova, dok je početak takmičenja predviđen u 10:00 časova.

Pravo učešća na prvenstvu Grada Niša u tekvondou imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni takmičari/ke,  u nekoj od odgovarajućih starosnih i težinskih kategorija, uz plaćanje kotizacije.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na prvenstvu Grada Niša u tekvondou obavljaće se do 18.12.2014. godine, putem online prijave na sajtu www.tkd-reg.com.

Za najuspešnije takmičare/ke prvenstva Grada Niša u tekvondou predviđene su sledeće nagrade: Medalje i diplome za tri prvoplasirana takmičara/ke u svim disciplinama i kategorijama.

Napomena:
* Merenje za sve klubove biće organizovano u subotu, 20.12.2014. u prostorijama SS Niša (ul. strahinjića Bana 2a) u periodu od 15:00 do 16:00 časova ili na dan takmičenja.
- Borbe -
* Pravo nastupa imaju svi takmičari uredno registrovani za 2014.godinu, sa upisanim lekarskim pregledom ne starijim od 6 meseci.
* Za pionire tolerancija na merenju je 100 grama.  Za kadete, juniore i seniore nema tolerancije na merenju. Ukoliko takmičar ne odgovara prijavljenoj težini briše se sa žrebne liste.
* Obavezno korišćenje štitnika za rist stopala.
* Za takmičare u B klasi nije dozvoljen udarac nogom u predelu glave.
* Takmičari se takmiče na sopstveni rizik, a organizator nije odgovoran za eventualne povrede, kao ni za gubitak opreme ili dokumenata.
* Uplate kotizacije pri registraciji takmičara  na dan takmičenja.
* Takmičari mlađi od 18 godina moraju imati pismeno odobrenje roditelja.
* Na trenerskoj “stolici” pored borilišta mogu da sede isključivo licencirani treneri za 2014. godinu.
* Protest 4.000,00 din.
* Prvenstvo za  A i B klasu radiće se na običnim oklopima
* Ukoliko licencirani trener ne donese akreditaciju može mu se izdati privremena akreditacija za to takmičenje, uz plaćanje takse u iznosu od 1.000,00 dinara.
* Svi prijavljeni takmičari plaćaju kotizaciju, i ukoliko se ne pojave na takmičenju.
* Sva kršenja pravila ponašanja i sportske etike biće sankcionisana u skladu sa Disciplinskim pravilnikom TAS

- Forme -
* Pravo nastupa imaju svi takmičari uredno registrovani za 2014.godinu, sa upisanim lekarskim pregledom ne starijim od 6 meseci.
* Takmičenje se održava u DVE klase: A klasa - crni pojasevi; Izuzetak A klasa PIONIRI 1 (4. Geup i viši); B klasa - učenička zvanja ( 8. do 1. Geup).
* Program žrebanih formi za A klasu za sve kategorije biće objavljen u četvrtak 18.12.2014.
* Program izvođenja formi za B klasu svih starosnih konkurencija dat je u tabeli.
* Ocene za izvođenje formi dodeljuje 5 sudija pri čemu se najniža i najviša ocena oduzimaju.
* Takmičar, par ili ekipa mogu da izvedu i formu koja nije zadata ili određena žrebom "SAMO U B KLASI“, ali će ukupna ocena biti umanjena za 1.0 poen.
* Ukoliko takmičar u A klasi ne izvede zadatu formu koja je data u žrebu, takmičar će biti diskvalifikovan.
* Takmičari u svim kategorijama A i B, moraju da imaju uniformu u skladu sa pojasom i zvanjem koji imaju. Takmičar ne može da ima zeleni, plavi... pojas i da na doboku ima crni rever-okovratnik. Ukoliko to bude slučaj pre početka izvođenja forme će biti oduzeto 0,3 poena ili takmičar može da prelepi rever belom trakom.
* Takmičari koji se takmiče u određenoj kategoriji u B klasi, moraju da imaju pojas koji pripada toj grupi (pr. Kadeti 1- grupa 6, 5 kup., mora da ima zeleni i viši zeleni pojas). Ukoliko takičar nema odgovorajući pojas za određenu kategriju
* Takmičari se takmiče na sopstveni rizik, a organizator nije odgovoran za eventualne povrede, kao ni za gubitak opreme ili dokumenata.
* Na trenerskoj “stolici” pored borilišta mogu da sede isključivo licencirani treneri.
* Sva kršenja pravila ponašanja i sportske etike biće sankcionisana u skladu sa Disciplinskim pravilnikom TAS
* Nakon isteka roka za prijavu takmičara, neće biti nikakvih promena kategorija, niti dodavanja takmičara.
* Kotizacija mora da se plati za sve prijavljene takmičare (bilo da učestvuju ili ne), a za eventualna dugovanja savez će dužiti klub, a ne pojedince.


Program takmičenja:

08:00 - 09:30 - Registracija i merenje
10:00 - Početak takmičenja
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 21.12.2014. do 21.12.2014.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Tekvondo klub Tabu
Mesto: n/a
Adresa: n/a
Kontakt tel. #1: n/a
Kontakt tel. #2: n/a
Faks:
n/a
Mobilni telefon: n/a
E-Mail adresa:
Web sajt: n/a
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...