x

Srpski muški tim u trostavu sedmi na svetu

Srpski muški tim u trostavu sedmi na svetu Foto: SSS

Srpski muški tim puškom osvojio je sedmo mesto u ekipnom takmičenju u trostavu na Svetskom prvenstvu u Kairu.


U prvoj fazi kvalifikacija MK puškom, svaki član tima gađa po 15 metaka iz svakog stava učestvovalo je 25 ekipa. Sastav Srbije Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, koji je pre nedelju dana osvojio bronzu vazdušnom puškom, je u prvom delu zauzeo peto mesto sa 1.317 krugova i plasirao se među osam najboljih.


Drugi deo kvalifikacija je kraći, svako puca po 30 metaka (10 iz svakog stava). Srpski trio je vrlo dobro odradio posao u klečećem i ležećem stavu i posle 20 serija nalazio se na četvrtoj poziciji, koja bi ga odvela u borbu za bronzu. Međutim, Srbija je u poslednjem, stojećem stavu izgubila korak za vodećima i pala na sedmu poziciju. Indija je blistala u stojećem stavu, sa sedme skočila na četvrtu poziciju i ušla u meč za bronzu, koju je na kraju i osvojila pobedom nad SAD u meču za treće mesto.


U popodnevnim časovima deo srpske muške reprezentacije je ponovo izašao na strelište. Održane su kvalifikacije takmičenja mešovitih parova MK puškom iz trostava. Učestvovala su dva srpska miksa. Tim Sanja Vukašinović/Milenko Sebić je zauzeo 24, a tandem Andrea Arsović/Lazar Kovačević 36.mesto.


Srpski streljački tim je danas završio učešće na SP u Kairu, koje traje do 27.oktobra, ali preostala četiri dana na programu su discipline u kojima srpski strelci ne učestvuju.


Naši reprezentativci su na šampionatu planete ostvarili vredne rezultate i osvojili pet medalja– Damir Mikec (MK pištolj slobodnog izbora, zlato), Marko Ivanović (MK puška juniori, srebro), juniorski miks vazdušnom puškom Marko Ivanović/Aleksandra Havran (srebro) Zorana Arunović (vazdušni pištolj, bronza i olimpijska kvota) i  muška seniorska ekipa vazdušnom puškom (bronza).


U bilansu medalja Srbija trenutno deli osmo i deveto mesto sa Norveškom, iako u velikom broju disciplina naša zemlja nije imala imala predstavnike. Kina je i daje ubedljivo prva sa 55 medalja (25, 16,14), sledi Indija sa 34 (12,9,13). Nemačka je treća sa 10 odličja (3,2,5), a na četvrtom mestu je Ukrajina sa osam (3,2,3). Ispred Srbije i Norveške su još samo SAD, Južna Koreja i Švajcarska.


Odličja su do sada izborili strelci iz 19 država, a Srbja je u krugu od svega deset zemalja koje imaju više od po dve medalje.


MK puška trostav, ekipno, muškarci, medalje: 1. Norveška, 2. Francuska, 3. Indija


Kvalifikacije – prva faza: 1.Indija 1.324, 2. Mađarska 1.323, 3. Francuska 1.319...5. Srbija 1.317... Druga faza: 1. Norveška 883, 2. Francuska 876, 3. SAD 876... 7. Srbija 868...


Vazdušna puška,MK trostav, miks parovi, prva faza kvalifikacija: 1. Norveška 1 881, 2. Češka 1 880, 3. Mađarska 2 880... 24. Srbija 1 (Sanja Vukašinović/Milenko Sebić) 870... 36. Srbija 2 (Andrea Arsović/Lazar Kovačević) 862... 


Datum: 23.10.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...