x

3 od 3 košarkaša Radničkog, sledeća meta u komšiluku

3 od 3 košarkaša Radničkog, sledeća meta u komšiluku Foto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog su, posle velike borbe, iako rezultat ne pokazuje tako, savladali odličnu ekipu Železničara iz Čačka, rezultatom 85:72 (26:15, 20:23, 26:19, 13:15).

Prvi deo meča je prošao u izjednačenoj igri sve do 5. minuta kada je domaći sastav "dodao gas" i odličnom igrom u tranziciji izbacio iz ritma Čačane i na kraju prvih deset minuta stekao 11 poena viška (26:15). Međutim, agresivni bekovi Železničara su uspeli da iznude par grešaka Crvenih i da iz istih otvore kontranapade, čime su razliku sveli na dva poseda lopte. U poslednjem napadu druge deonice su imali priliku da se približe na samo 2 ili 3 poena razlike, ali su brzopleto rešili napad i dozvolili domaćinu, da nakon tajm-auta, najlepšim potezom na utakmici, kapitena Marka Đerasimovića, trojkom sa skoro pola terena, vrati prednost na "velikih" +8 (46:38). Gosti se nisu proslavili u šutu za tri poena (malo čudno posle umakanja ruku u Moravu, prim.aut.) i na taj način omogućili izabranicima trenera Mijovića, da i pored lošije organizacije u napadu, zadrže vođstvo i čak odu na maksimalnih 17 poena razlike. Poslednja četvtrtina je obilovala izgubljenim loptama na obe strane kao i nerezonskim šutevima. Kragujevčani su imali za nijansu više koncentracije i odbili svaki pokušaj "Žele" da uđe u neizvesnu završnicu. Opet je Radnički demonstrirao odličnu timsku igru tokom celog meča, tražeći pas više i što bolja rešenja u napadu, bez obzira na nešto veći broj izgubljenih lopti. Voljni momenat u odbrani i neverovatna energija su doneli zasluženi trijumf. 

Kod gostiju, kapiten Petar Raković, je završio meč sa postignutih 15 poena, Matija Milošević sa 13, dok je Aleksa Krsmanović upisao 11 na svoj konto. Opet je odlični Mihailo Jovičić odneo epitet najboljeg igrača utakmice sa 19 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Stefan Milivojević je, takođe, odigrao odličan meč sa ubeleženih 19 poena i 7 skokova.

U narednom, 4. kolu, Radnički cilja 4. pobedu u Smederevskoj Palanci, protiv ekipe Mladosti. Utakmica se igra u subotu 29. oktobra.

Datum: 22.10.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...