x

Šapčanke slavile u Jezeru

Šapčanke slavile u Jezeru Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u sedmom kolu Arkus lige za žene poražene na svom parketu od ekipe Medicinara iz Šapca rezultatom 21:31, poluvreme 10:14 i tako nisu uspele da vežu i drugi trijumf u šampionatu, a ujedno se i osvete Šapčankama za prošlosezonske poraze. Na jednomesečnu prvenstvenu pauzu, kragujevačke igračice odlaze na osmom mestu sa 4 osvojena boda.

Imperativ i želja za trijumfom kao da je sputala i skratila ruke domaćim igračicama, koje su nakon startnih 2:2 serijom grešaka omogućile gošćama da se odlepe na značajniju prednost (2:6, 13.min), što je izazvalo reakciju domaćeg stručnog štaba za minutom odmora. Igra u odbrani i nije toliko škripala, koliko u ofanzivi sa mnogo tehničkih grešaka i promašenih otvorenih šuteva. Ni tajm aut nije mnogo popravio situaciju, tako da u 17. minutu beležimo rezultat 3:8. Kuriozitet je da su domaće rukometašice četvrti gol postigle tek u 18. minutu za 4:8, iako važe za jednu od efikasnijih ekipa. Pri vođstvu gošći 5:10, Kragujevčanke prilaze agresivnom odbranom na 7:10, ali ne koriste kontranapad za minus dva, što iskusnije gošće prihvataju oberučke i odlaze na velikih 6 (7:13). Do kraja prvog dela igre Radnički smanjuje na podnošljivih minus 4 za konačnih 10:14.

Na samom početku drugog poluvremena domaće igračice su ušle odlučnije i jedan period održavale minus od 3 gola i kada se očekivalo da smanje prednost i preokrenu tok utakmice, ponovo ulaze u seriju tehničkih grešaka i promašenih šuteva, što je u njihove redove unelo dodatni stepen nervoze. Konce u svoje ruke u redovima Medicinara je preuzela iskusna Ana Radović, potpomognuta večeras razigranom Aleksandrom Vasić i kontrolom igre u oba pravca dovele svoj tim do velikih 7 na sredini drugog dela igre (15:22, 42.min). Smanjio je Radnički pogotkom Teodore Veličković u 46. minutu na 18:22, no ispostavilo se da je to bio poslednji atak koji su Šapčanke odbile. Do kraja meča stručni štab Radničkog je dao šansu mlađim igračicama, a krajnji rezultat 21:31 je bio znak za slavlje gošći.

Pred ekipom Radničkog je jednomesečna pauza u kojoj treba da zbiju redove i što spremnije dočekaju nastavak šampionata.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 7 i Ksenija Petrović sa 5 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele Aleksandra Vasić sa 11 i Tamara Kojić  sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Ninoslava Cvejić (Medicinar)

RK Radnički – ŽRK Medicinar: 21:31 (10:14)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 150
Sudije: Ivan Mošorinski, Aleksandar Pandžić

Sedmerci: Radnički 7 (6), Medicinar 5 (3)
Isključenja: Radnički 10 min, Medicinar 10 min

Radnički: Pojužina (odbrana, sedmerac), Dragićević, Veličković 7, Vučićević, Pidro (odbrana, sedmerac), Inđić 4, K. Petrović 5, Vasović 1, Bjelak 2, Bogunović 1, D. Ranković, T. Petrović 1, Kostić (5 odbrana), Z. Ranković, Andrić, Milosavljević.

Medicinar: Jarić, Zečević, Radić 1, Kojić 6, Radović 5, A. Vasić 11, Đukanović, Jović, T. Vasić 1, Cvejić (11 odbrana), Petrić, Cvetinović 1, Stević, Dragosavljević 3, Rakić 3, Jakovljević (odbrana, sedmerac).

Prvenstvena trka se nakon pauze zbog evropskog prvenstva nastavlja 26. novembra kada Radnički ide na noge šampionu, ekipi Železničara u Inđiju.

Datum: 23.10.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...