x

Damiru Mikecu zlato ispred Duška Petrova na Trofeju Dalmacije

Damiru Mikecu zlato ispred Duška Petrova na Trofeju Dalmacije Foto: SSS

Olimpijski vicešampion Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na Trofeju Dalmacije održanom u Solinu, ispred kolege iz reprezentacije Srbije Duška Petrova.


Grupa srpskih strelaca pištoljem je desetodnevne pripreme u Solinu završila učešćem na turniru, na kome su sem naših i hrvatskih strelaca učestvovali i takmičari iz Mađarske i BiH.


Mikec je bio najprecizniji u kvalifikacijama, u kojima je Petrov zauzeo treće mesto. Dvojica srpskih strelaca su se izdvojili u finalu, u kome je najbolji rezultat postigao Mikec – 254,5 krugova, dok je Petrov na drugom mestu zaostao samo pola kruga.


Naši reprezentativci su izjednačenu borbu nastavili i u duelu za zlato. Do same završnice bili su jedan drugom rame uz rame. Na kraju je, Mikec bio precizniji u odlučujućoj 15.seriji, osvojio dva poena i trijumfovao 16:14.


Vazdušni pištolj, plasman: 1. Damir Mikec, 2. Duško Petrov (obojica Srbija), 3. Mikloš Tatrai (Mađarska)


Finale, prva faza: 1. Mikec 254,5, 2. Petrov 254,0, 3. Tartai 252,3... Meč za zlato: Mikec – Petrov 16:14 u poenima. Kvalifikacije: 1. Mikec 587, 2. Tatrai 581, 3. Petrov 580...


Datum: 02.10.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...