x

Rukometašice Srbije savladale Španiju na startu Trofeja Karpata

Rukometašice Srbije savladale Španiju na startu Trofeja Karpata Foto: RSS

Rukometašice Srbije uspešno su startovale na Trofeju Karpata i upisale prvu pobedu na turniru. Nakon neizvesnih šezdeset minuta slomile su otpor Španije i slavile rezultatom 30:28 (16:17). Naš rival je uspevao da održava blagu prednost u prvom poluvremenu, ali je Srbija u nastavku zalaganjem i borbenom igrom rešila utakmicu u svoju korist.


U redovima Srbije najefikasnija je bila Jelena Lavko sa 9 golova i proglašena je igračem utakmice, a 8 pogodaka je postigla Jovana Stoiljković.


Trofej Karpata


Srbija – Španija 30:28 (16:17)


SRBIJA: Ćetković, Stošić 2, Vukajlović 1, Lavko 9, Agbaba, Đurašinović, Nuković, Janjušević 3, Risović, Kojić, Jovović 1, Stamenić 1, Bojičić 3, Stoiljković 8, Radević, Tabak, Liščević 2, Petrović, Graovac


ŠPANIJA: Aroheria 1, Cesareo, Kasteljanos, Gutijerez 4, Ečevaria 3, Spunjinji, Gonzales 2, Vegue, Fernandez 1, Rodrigez 3, Ala, Valdivia 4, Čapčet 1, Arkos 8, Kapdevila, Kabral 1


Jelena Lavko, izjava nakon utakmice 

- Bila je ovo teška i borbena utakmica. U prvom poluvremenu je Španija uspevala da održava blagu prednost, ali smo zatim u nastavku zaigrale bolje u odbrani, ispoštovale sve dogovore koje smo postigle sa trenerom u poluvremenu i ostvarile pobedu. Trofej Karpata je od velikog značaja jer igramo važne utakmice u susret Evropskom prvenstvu, važno je da radimo na detaljima igre i steknemo samopozdanje za sve što predstoji. Sutra igramo sa domaćinom turnira, neće biti lako. Veliki broj naših devojaka igra u Rumuniji, pa se međusobno poznajemo i smatram da nas očekuje dobra utakmica.


Utakmica između Srbije i Rumunije na programu je u petak, 30. septembra od 19:00 časova. (Izvor: KSS)


Datum: 30.09.2022. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...